Sunčana nedjelja idealan je dan za obiteljski odlazak na plažu. Duće su odličan izbor ako imate mlađu djecu... Razmišljao je tako i poznati fotoreporter Cropix i splitski vjećnik Jakov Prkić kada se prošle nedjelje uvrstio u kolonu na Sirobuji pa krenu put Duća na kupanje i odmor s obitelji. I sve bi bilo lijepo i krasno, kao mnogo puta do tada, da im nije "prisjela kava i sladoled" u jednom "popularnom" dućkom štekatu uz uistinu prekrasnu pješčanu plažu. Dvije kugle sladoleda i kava 29 kuna(!), a računa nema?! .. Teško da će Prkiće šesna plava konobarica "Kod Tihe" opet vidjeti.., piše Slobodna Dalmacija.
 

Počinju Gusarske večeri 2015.

Nakon klapskih finala, na noćnu scenu grada koji nema poštenog disko kluba stupaju gusarice i gusari! Marljiva ekipa iz Omiške stine i u recesijskim vremenima priređuje svojim sumještanima i ostaloj ekipi željne lude zabave u vrućim omiškim noćima izvrstan program "Gusarskih večeri". Od petka, 31. srpnja 2015. pa sve do utorka, 4. kolovoza ujutro očekuje nas niz događaja i fešti. Iz programa, koji je u nastavku, izdvajamo koncerte Hladnog Piva, Merci Beaucoupa i Baucha, Vox Boxa, Festivo benda, pa malu gusarsku regatu, reviju dječjih frizura, poetsku večer Nikole Miličevića, ribarenje i ribarsku feštu, ludu ponoćnu vaterpolo utakmicu, gusarski challenger,..
 
Upravo proporcionalno rastu broja turističkih postelja u apartmanima i stanovima koji je ove godine u pojedinim gradovima i mjestima na Jadranu rastao i do 30 posto u odnosu na lani, povećao se i broj onih koji u toj masi ponude traže način za nelegalnu zaradu. Pa, ako je takvih koji smještaju goste "na crno“ prijašnjih godina bilo najviše među iznajmljivačima, ove godine prevlast su im oduzeli takozvani bookeri koji, prema nekim informacijama turističkih djelatnika, pune najmanje trećinu novih turističkih kapaciteta u privatnom smještaju i pri tome (na crno) zarađuju u "špici“ sezone i po 20 do 30 tisuća kuna mjesečno! Radi se o ljudima koji na svojim motociklima ili pokraj automobila parkiranih na najfrekventnijim prilazima turističkome mjestu, ali i pješacima, stoje s natpisima "apartman“ i presreću goste bez rezervacije nudeći im smještaj. Naravno, najčešće ne svoj, nego apartman nekoga tko ih je angažirao da mu na taj način dovodi goste..., piše Slobodna Dalmacija..
 
Svi su pozvani na večerašnju feštu ispred trgovačkog centra Studenac na Ribnjaku na kojoj će te se moći zabaviti u šušuru oko promocije originalnih turističkih suvenira s motivima Poljica i Omiša, zainteresirani će pogledati video o tome kako su naši "originali" napokon osvanuli na majicama, čašama, upaljačima,.. a turisti će se moći i informirati o našim lokalnim posebnostima i prirodnim ljepotama predstavljenim i apliciranim na suvremen i atraktivan način u svakidašnje "Made in Hrvatska" proizvode koji se mogu kupiti, a i domaći svit će ih (pro)nositi s ponosom, a potom ćemo se svi moći počastiti poljičkim soparnikom na fešti te uživati u osvježavajućem koncertu skupine "Ljetno kino"..
 
U najavi za predstojeće dana partijanja uz elektronsku glazbu u Splitu i na Hvaru (od 9. do 14. srpnja) organizator Ultra Europe Joe Bašić najavio je još bogatiji line-up te rješavanje ključnog problema od prošlih godina, broja javnih kemijskih WC-a po ulicama i na samom Poljudu. - Ultra Europe u Splitu ima potencijal biti najveći glazbeni događaj u Europi, ove godine planiramo brojne novosti i vrhunski line-up izvođača na ukupno četiri stage-a: Main stage za glavne zvijezde, Megastructure, zatim UMF Radio stage te Resistance stage, produciramo ga s kolegama iz Engleske i to će biti iznenađenje. - kazao Joe Bašić. - Išao sam na prvi i na drugu Ultru, morate biti tamo za vidjeti i doživjeti taj događaj. Ove godine će, ne sumnjam, biti još bolja, vidljiv je i napredak u line-upu. Naravno, uz toliko gostiju nemoguće je da svi stanu u Split pa brojni gosti bukiraju smještaj od Trogira do Omiša pa i dalje... - pridružio se pohvalama Joško Stella, prvi čovjek županijske TZ. Ministar turizma Darko Lorencin poželio je uspješnu Ultru, a sličnog sentimenta - zadovoljni turističkim i financijskim učincima festivala - bili su i ostali govornici na jučer održanoj konferenciji za medije u "friško" obnovljenom i otvorenom splitskom hotelu Park.