Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Udrugom hrvatskih putničkih agencija u sklopu projekta poticanja razvoja destinacijskih menagement kompanija izradila je web portal "Discover Central Dalmatia" za prezentaciju turističkih programa iz brošure "Discover Central Dalmatia". Portal se nalazi unutar web stranice dalmatia.hr. Službeno predstavljanje portala "Discover Central Dalmatia“ održati će se u petak 04.12.2015. s početkom u 11,00h u hotelu Park u Splitu.
 
Naši vrijedni ugostiteljski i turistički radnici zaslužili su vrijedna priznanja stuke na poslovno-turističkoj burzi "PUT" održanoj od 24. do 6.studenog u dvorcu Trakošćan u Hrvatskom zagorju, u sklopu koje su dodijeljene i tradicionalne godišnje turističke nagrade "Simply the best" za 2015. godinu. Nagradu dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis "Way to Croatia". Obrtu Kaštil Slanica dodijeljene su čak dvije nagrade sa zlatnim znakom. Izletište Radmanove mlinice dobilo je priznanje sa zlatnim znakom za kvalitetu usluge i kreativan pristup razvoju sadržaja turističke ponude lokalne zajednice, dok je Turističkoj agenciji Radmanove mlinice uručeno priznanje sa zlatnim znakom za kreativnu suradnju s lokalnom zajednicom na razvoju novih turističkih sadržaja. Čestitamo!
 

Omiška rivijera v2.0

Turističko vijeće Grada Omiša podržalo incijativu turističkih radnika grada Omiša i Općine Dugi Rat da se TZ Grada Omiša, TZ Općine Dugi Rat i TZ Općine Zadvarje udruže i da ubuduće zajedno nastupaju na turističkom tržištu kao jedinstvena destinacija - OMIŠKA RIVIJERA. Gradonačelnik Grada Omiša a ujedno i predsjednik TZ Grada Omiša Ivan Kovačić kordinirati će ovu incijativu sa načelnicima općina odnosno čelnicima TZ Dugog Rata i Zadvarja. Područje OMIŠKE RIVIJERE jedinstveno je na Mediteranu po raznovrsnosti i bogatstvu prirodnih ljepota, jedinstvenim plažama, bogatoj kulturnoj baštini, neslućenim potencijalima za aktivni odmor i sportsko-rekreativni turizam, potencijalima na kojima nam mogu zaviditi i puno veće i danas značajnije turističke destinacije.. Na Omiškoj rivijeri u špici sezone boravi stvarno preko 35.000 gostiju koji ostvaruju preko 2 milijuna noćenja od čega je registrirano, pretostavlja se, tek nešto više od trećine. No pustimo sad noćenja, namete i registracije već osmislimo kako pametnoj i održivo realizirati barem neke od naših brojnih turističkih potencijala..
 
U starom selu Krug, poviše Sumpetra, smještena je Villa Gita, kako je kuću za odmor po svojoj unuci nazvao bivši pomorac iz Malog Rata Ivo Ković. Na gradnju nevelike katnice šjor Ivo se odlučio još prije 35 godina, kad je kupio parcelu u Krugu, selu uz koje je vezan uspomenama i obiteljskom poviješću. U vrijeme kupnje napravio je gustirnu i “udario” temelje kuće, a onda se posvetio poslu pomorca. Zarađeni novac investirao je u gradnju kuće u Krugu. I tako je kuća ukupne površine 230 kvadrata ovoga ljeta u cijelosti završena, zajedno s kompletnim uređenjem interijera i dvora. Villa Gita ima četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, kuhinju i blagovaonicu s dnevnim boravkom, u kojemu je i kamin sa zanimljivim detaljima, te sauna i teretana u prizemlju. U dvoru pozornost plijeni pergola i sjenica te bazen i jacuzzi. Sve to uz činjenicu da selo, pa i kuća, imaju električnu energiju, ali još uvijek nemaju vodovod "visoke zone".
 
Rekonstruirana gusarska bitka iz 13. stoljeća, u kojoj su borbu vodili omiški gusari predvođeni knezom Maldukom Kačićem s Mlečanima predvođenim zapovjednikom flote Akoncijem, uprizorena je u utorak navečer u gradskoj luci u Omišu gdje je spektakularne prizore ove pomorske bitke u kojoj su omiški gusari pobjedili Mlečane promatralo oko deset tisuća posjetitelja među kojima je bilo i mnoštvo turista. Već devetu godinu za redom u omiškoj gradskoj luci tako oživljava gusarska bitka iz 13. stoljeća čije je uprizorenje prenošeno na hrvatskom i engleskom jeziku a slika događaja i preko velikog video zida. U uprizorenju bitke sudjelovalo je oko stotinu članova povijesne skupine "Omiških gusara" te "Dubrovačkih trombunjera", "Kliških uskoka" i viteškog društva "Kumpanija" iz Blata na Korčuli. U gusarskoj bitci u omišku gradsku luku uplovio je veliki mletački jedrenjak, a napali su ga gusari s malim brodicama. Tijekom napada sijevale su sablje, čuli su se pucnji kubura i gusarskih topova, a omiški gusari predvođeni knezom Maldukom pobijedili su brojčano nadomoćnijeg mletačkog neprijatelja. Zarobljeni zapovjednik Mlečana Akoncije spasio je pak svoj život otkupninom, odnosno predajući Omišanima škrinju s blagom, te se obvezao da će ubuduće zlatnicima plaćati prolaz Bračkim kanalom...