Kulinarski 'Wunderkind' Špiro Pavlić u kuhinji najboljeg dalmatinskog restorana

Slavo Kadić i Špiro PavlićVišegodišnju bitku između Nautike i Gil’sa, za status najboljeg dubrovačkog (a vjerojatno i dalmatinskog, op.ur.) restorana, nedavno je odlučio Michael Winner, poznati engleski filmaš i dugogodišnji restoransko-hotelski kroničar Sunday Timesa. Winner, koji se puno više razumije u uživanje u restoranima nego u hranu, restoran je s najljepšim pogledom u najljepšem gradu u Hrvatskoj, dubrovačku Nautiku, proglasio kvintesencijom pristojnog i nenametljivog hedonizma. Prvorazredna riba, rakovi i povrće našli su se u dobrom društvu chefa Marija Bunde i dugoratskog kuharskog "wunderkinda" Špira Pavlića (na slici s Slavomirom Kadićem), koji katkad kreiraju jela podjednako sofisticirana kao što je okruženje u kojemu ih poslužuju ...


TOP RESTORANI

Školjke ili riba? Savršen pogled uključen u cijenu

Izvor: Jutarnji List

Restoran Nautika

Michael Winner je u svojoj redovitoj kolumni Winner’s Dinners Nautiku obasuo komplimentima koje inače čuva za mjesta poput venecijanskoga Ciprianija, dok je Gil’s proglasio, dakle, blago rečeno, izvan svih kriterija.

Winner se, kako sam priznaje, nimalo ne razumije u hranu, pa njegovo mišljenje o Gil’su valja zanemariti. Međutim, Winner se itekako razumije u uživanje u restoranima.

Nautika je, kao i Gil’s, ekscentrično skupa, ali vrijedi ulaska u crveno, osobito ako si želite dati odušak u ovoj protupotrošačkoj društvenoj klimi.

Slavo Kadić i Špiro Pavlić
Dugoratski kulinarski "wunderkind" Špiro Pavlić u društvu Slavomira Kadića
 

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online