U Kambelovcu fešta o' boba

fešta o bobaU Kambelovcu je sve spremno za novu feštu o' boba. Organizatori iz udruge Fešta o' boba pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i u dobrom društvu, u nedjelju, 20. svibnja od 17 sati, uz obilje zanimljivih delicija, još jedanput proslave bob, namirnicu kojom su se hranile dalmatinske obitelji i davno prije nego je na ove prostore stigao grah ili kukuruz, a koja je u novije vrijeme nepravedno zanemarena u svakodnevnoj prehrani ...

KAŠTELA

KAMBELOVAC SPREMAN ZA FEŠTU O' BOBA

U nedilju fešta od boba

Izvor: Kastela.org

Upravo je bobu posvećena najveća gurmanska manifestacija na području Kaštela, tradicionalna Fešta o' boba.

Iako bob često nosi epitet namirnice za siromašne Dalmatince, već niz godina ova manifestacija dokazuje suprotno, jer osim tradicionalnih jela poput boba s manistrom ili boba sa suhim mesom, nađe se tu raznoraznih jela s bobom, kojih se ne bi posramile niti kuhinje najekskluzivnijih hotela.

fešta od bobaBob sa sipom, bob sa lignjama, bob u različitim umacima, brudet sa bobom, brojna slana predjela od boba i pikantni namazi, slatkiši od boba pa čak i sladoled od boba, tek su dio onoga što se u Kambelovcu priprema na Fešti o' boba.

Prema prvim najavama i ove godine biti će još novih jela, a svoje sudjelovanje na Fešti o' boba, uz udruge i grupe građana bez kojih se ovo događanje ne može više niti zamisliti, organizatori su zaprimili i prijave nekoliko udruga kojima će ovo biti prvo sudjelovanje na Fešti.

Sva pripremljena jela ocjenjivat će stručni žiri, a proglasit će se osvajači prva tri mjesta po kategorijama najinovativnijeg jela, najkreativnijeg jela te tradicionalnog jela s bobom.

Novost je da će ove godine biti proglašen i pobjednik u kategoriji "najveća teća", odnosno simbolična nagrada pripast će onoj ekipi koja pripremi najveću količinu određenog jela.

Početak događanja planiran je za 17 sati, a organizatori iz udruge Fešta o' boba pozivaju sve Kaštelane ali i goste iz drugih gradova i mjesta da im se pridruže i u dobrom društvu, uz obilje zanimljivih delicija, još jedanput proslave BOB.

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and no members online