Najbolje omiške klape u Lisinskom

Najbolje klape 43. festivala dalmatinskih klapa u Omišu minule su subote napunile Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na tradicionalnom koncertu, ovoga puta jubilarnom, 25. po redu, naslovljenom s “Pismo moja, hrli tamo”. Svečanost pjesme otvorio je prigodnim slovom Boris Šprem, predsjednik Skupštine grada Zagreba, a otpozdravio mu je omiški gradonačelnik Ivan Škaričić. Program su vodili stari znanci Edita Lučić i Branko Uvodić, istinski specijalisti za najavu ovakvih klapskih programa. Počelo je s “Na omiškoj stini“, festivalskom himnom umjetničkog ravnatelja Dušana Šarca, a sve zaključeno zborom sudionika, StipišićevomDalmatinom“ i narodnom “Pismo moja“...


ZVUCI NOSTALGIJE I PRIJATELJSTVA

Najbolje omiške klape u Lisinskom


Piše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Zbog radijskog prijenosa, sve klape nastupe su morale svesti na dvije pjesme, jer bi odobravanja prisutnih otupila koncertnu oštricu, no zato smo nakon koncerta, u foajeu dvorane, s okupljenima pjevali do zore - reći će direktor Dražan Mladin i “sociološki“ prići stvarima.

Klapa Cambi

Klapa Cambi

Publika koje je ove godine napunila “Lisinski” bila je izuzetno mlada, čak osamdeset posto činili su je ljudi mlađi do 30 godina. To mora veseliti jer podatak svjedoči o tome da je dalmatinska pjesma prihvaćena u narodu, ali i da ima perspektivu.

Nastupile su klape Gredelin i Ćakulone (ž) iz Zagreba, Pulena (mj) iz Korčule, Pašike iz Kostanja, Ardura (ž), Versi (mj), Šufit i Cambi iz Splita, Subrenum iz Župe Dubrovačke, te FA Linđo (ž) iz Dubrovnika.

Povezani članci

Who's Online

We have 423 guests and one member online

  • admin