Knjige: Mick Wall 'Kada su divovi hodali Zemljom'

Mick Wall - biografija Led ZepellinaLed ZeppelinKnjiga Micka Walla "Kada su divovi hodali Zemljom", koja je upravo izišla u izdanju Naklade Ljevak, prva je potpuna biografija najlegendarnijeg rock-benda na svijetu – Led Zeppelina. Bili su "posljednji veliki bend šezdesetih i prvi veliki bend sedamdesetih", uzdignuli su se iz pepela Yardbirdsa i postali jedna od najpopularnijih rock-grupa u povijesti. Izdavač će predstaviti knjigu na Tribini "LED ZEPPELIN - Najutjecajnija grupa u povijesti rocka" koja će se održati u utorak, 8. prosinca 2009. u 19,30 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu, Trg bana Jelačića 17. Na Tribini će glazbeni kritičari Aleksandar Dragaš i Hrvoje Horvat, te voditelj tribine Kristijan Vujičić govoriti o počecima grupe, radu na pjesmama i albumima, razularenom ponašanju na turnejama, utjecaju na rock-glazbu i bendove i mjestu Led Zeppelina u glazbenoj povijesti ...


PRIJEDLOG ZA ČITANJE

MICK WALL

Kada su divovi hodali Zemljom
 

(When Giants Walked The Earth, biografija Led Zeppelina)


Led Zeppelin


Izvor: Naklada Ljevak

Mick Wall, ugledni rock-novinar i nekadašnji Pageov i Plantov suradnik, otvoreno govori o usponu i padu Led Zeppelina, njihovim pjesmama i mjestu u glazbenoj povijesti, te pripovijeda cjelovitu i uzbudljivu priču o Jimmyju Pageu, Robertu Plantu, Johnu Paulu Jonesu, Johnu Bonhamu i njihovu zloglasnom menadžeru, Peteru Grantu iz neposrednog iskustva insidera; pojašnjava razloge medijski iznimno eksponiranog povratničkog koncerta u londonskoj O2 areni; donosi Pageove planovea da ponovno trajno okupi grupu...

Autor pripovijeda priču o grupi koja je postavila pravila za razulareno ponašanje na turnejama – i naposljetku je za to platila cijenu u tragedijama, ovisnosti o drogama i smrti.


Led Zeppelin


Knjiga predstavlja vrhunac višegodišnjega istraživanja i temelji se na intervjuima koje je autor Mick Wall vodio tijekom godina s pojedinim članovima grupe – kao i s ljudima koji su ih poznavali i s njima radili – te na uvidu koji može pružiti samo tridesetogodišnje iskustvo u glazbenom biznisu uz njegove najistaknutije predstavnike.


Led Zeppelin


 

Par brzopoteznih o autoru:

mick wallMick Wall jedan je od najpoznatijih britanskih glazbenih novinara, radijski voditelj i pisac. Nekada glavni urednik časopisa Classic Rock, pisao je i za Mojo, Music Week i Mail On Sunday te za brojne novine i časopise diljem svijeta. Vodio je i vlastite emisije na Sky TV-u, Radiju 1 i Capital Radiju, i dobro je poznat gledateljima iz bezbrojnih glazbenih dokumentaraca BBC-a.

U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri radio je i kao istaknuti PR agent, menadžer i direktor diskografske kuće. Autor je i brojnih glazbenih biografija, među kojima su i: Diary of a Madman – the Official Biography of Ozzy Osbourne, Guns N'Roses: the Most Dangerous Band in the World, Pearl Jam, Run to the Hills: the Authorized Biography of Iron Maiden, Bono – In the Name of Love.

Povezani članci

Who's Online

We have 475 guests and one member online

  • admin