Knjiga: Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcijeKnjiga novinara Darka Petričića "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" podigla je dosta medijske prašine svojim pojavljivanjem u bolje opremljenim knjižarama. Sam Petričić je izjavio: "Jedan je zadatak ove knjige demaskiranje tih odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. Namjera mi je bila i napraviti svojevrsni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici. Hrvatsko ratno profiterstvo, financijski inžinjering, privatizacija, utaja poreza, droga u Hrvatskoj, korupcija u pravosuđu i politici - presjek svih hrvatskih afera ..."


KNJIGE:

HRVATSKA u mreži mafije, kriminala i korupcije

Izvor: Kupiknjigu.com, Monitor.hr


HRVATSKA U MREŽI MAFIJE, KRIMINALA I KORUPCIJEMafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti, tvrdi autor.

Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske.

Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac.

Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva.

U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana.

Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige, namjera autora je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 413 guests and no members online