Klape jače od nogometa

Klape su u subotu bile jače od nogometa! Ni prve utakmice Europskog prvenstva nisu spriječile Vodičane da do posljednjeg mjesta ispune gledalište na Večeri popularnih skladbi, kojom se omiški Festival dalmatinskih klapapreselio” u Vodice. A večer je bila puno bolja od lanjske. Jednako zbog visoke kvalitete muziciranja svih dvanaest klapa, kao i prisnog ambijenta na vodičkom Trgu dr. Franje Tuđmana. Uočljivo je bilo i sve kvalitetnije pjevanje ženskih klapa. Uz već etablirane ‘Neverin’ i ‘Skradinke’, zapažena je bila i splitska ‘Ardura’. Tročlani žiri (Vedrana Milin-Čurin, Ivana Tomić-Ferić i Jure Šaban) nije dvojio oko toga da prvu nagradu dodijeli klapi “Tragos”.  ...

"OMIŠ" U VODICAMA S BEBIĆEM "TRAGOS", S MRDULJAŠEM "BUNARI" BRILJIRALI U IZNIMNOJ GLAZBENOJ VEČERI

Piše: Ivo Mikuličin / Slobodna Dalmacija
Foto: Radovan Goger / CROPIX

Klapa “Tragos” je u vodičkom nastupu posegnula za provjerenom formulom,Obrada pjesme ‘Gori more’ u izvedbi vodičkih ‘Bunara’ najviše točnije za efektnom obradom BebićeveNevere”, s kojom su Trogirani prošle godine pobijedili na “Kaštelima”.

Tragos” je zaslužio i drugu nagradu publike, koja je najviše glasova dala vodičkim “Bunarima” (obrada MrduljaševeGori more”), dok je treća nagrada gledatelja pripala mješovitoj klapi “Mirakul” iz Vrpolja. Nagrada za najbolju obradu pripala je Dubrovčaninu Ivanu Vlašiću, koji je zgodno aranžirao Montenovu “Moja posljednja i prva ljubavi” u izvedbi ženske klape “Cavtajke” iz Cavtata.

U večeri koja je plijenila raznovrsnošću obrada i izvedbi, od “klasične” klapske pjesme do onih koje su dijelom koketirale čak i s jazzom, nije bilo teško uočiti sve kvalitetnije pjevanje ženskih klapa. Uz već etablirane (“Neverin”, “Skradinke”) i spomenute “Cavtajke”, zapažene su i splitska “Ardura” i murterska “Mela”, te kao posebno osvježenje “Uzorita” iz Sukošana s izuzetno raspjevanim prvim sopranom. Kroz program je i šarmom i ugodnim glasom spretno brodila zadarska glumica Tamara Šoletić, koja je u Vodicama našla predah između snimanja televizijskih sapunica.

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online