Omiške klape uzburkale Lisinski

klapeOmiški je klapski val dobro uzburkao dvoranu “Lisinski” na koncertu pod naslovom “Pismo moja, hrli tamo” kojim se Festival dalmatinskih klapa 24. put poklonio Zagrebu. Mahom mlade klape uspjele su nas uvjeriti da dalmatinska pisma može biti atraktivna i bez mandolina, gitara i svega drugog za čim sve češće posežu vokalne skupine s mora. Za razliku od većine prethodnih koncerata nastup omiških laureata nije imao isključivo serenadni okus. O raznovrsnosti programa jasno svjedoče i izvorna “Ponoć je, mila majko”, Magdićeva skladba novijeg datuma “U zemlju latinsku”, ali i smione obrade poput ČaletineRusulice” ...

Piše: Ivo Mikuličin / EPEHA
Foto: Neja Markičević / CROPIX              
Izvor: Slobodna Dalmacija
              

I konferansa (Branko Uvodić, Edita Lučić) je bila ležernija nego inače, a pun pogodak svakako je humoristički dio programa u kojemu je nastupila tzv. dvočlana klapa “Nikad skupa” ili glumac Vedran Mlikota i bas Ivo Raič koji su svojevrsnom haiku poezijom nasmijali publiku do suza.

Klape u Lisinskom

Gdje su klape, tu je fešta

Što kriti da su djevojke pjevale bolje od momaka!?

Zašto među osam klapa osim “standardno” dobrog Šufita ne izdvojiti i njihove sugrađanke klapu Ardura. Momci iz Šufita posebno su “takli” gledalište emotivnom interpretacijom pjesme “Ruko moja, što si takla”. Dok Ardura svojim specifičnim izričajem (Lipo ime) kao da okreće novu stranicu ženskog klapskog pjevanja. Cure iz Neverina i dubrovačkog FA Linđa tek su malo zaostajali za njima. Ostali (muške klape) Tragos, Pinguentum i Grdelin te mješovita klapa Korčula bili su blizu svojih “standarda” te pridonijeli ukupnom dojmu o kvalitetnom i raznovrsnom programu. Svi su se, naravno, na kraju spojili u naslovnoj “Pismo moja, hrli tamo” koja je izazvala dodatno oduševljenje publike.

                                                                                             
Bebić, Holjevac, Računica ...

Predsjednik Sabora Luka Bebić bio je najzvučnije ime u gledalištu u kojem su još zapaženi Tatjana Holjevac, predsjednica Skupštine grada Zagreba, Ivo Jelušić, zagrebački dogradonačelnik, Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša, i Hajdukov trener Dean Računica koji je na putovanju prema Koprivnici svratio u Zagreb. Dobrim dijelom i zbog toga što mu je supruga drugi sopran u kaštelanskoj klapi “Neverin”.

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online