Čovik i po!

S promocije albuma Covik i po Borisa Dvornika u splitskom HNKTople riječi tekstopisca Jakše Fiamenga o svom pokojnom prijatelju i suradniku Borisu Dvorniku rasplakale su mnoge koji su jutros došli u HNK Split na predstavljanje albuma legende hrvatskog glumišta "Čovik i po" u izdanju Croatie Records. "Uz Hajduk, Ivu Tijarovića i Marjan, Boris je bio sinonim Splita. Svaka njegova pjesma jedna je mala glazbena drama. Mnoge popularne televizijske serije bile su prepoznatljive upravo radi Borisove pjesme. Boris je bio druželjubiv i zabavan, pokretač zabave u društvu. Danas slavimo djelo velikog čovjeka", kazao je Fiamengo koji je na albumu napisao uvod ...

ČOVIK I PO!

Piše: Božidar Perlain

Boris Dvornik
Boris Dvornik

"Malo je onih koji su već za života postali legende, zaštitni znaci podneblja, popularni do te mjere da naprečac mogu osvojiti publiku već samom pojavom, ma gdje se našli i ma što učinili. Čak i da ništa ne učine već samo prošetaju Rivom ili popiju koje piće na kakvoj pjaci na moru ili trgu u unutrašnjosti, svejedno, već je i to dovoljno da ih se prepozna i posvoji, da ih se okruži znatiželjom i posebnim tretmanom slučajnih i neslučajnih namjernika koji su imali tu sreću da se nađu u njihovoj blizini", rekao je Fiamengo između ostalog o Borisu.

O svom kolegi s mnogo emocija govorila je i glumica Bruna Bebić Tudor dok su se na panou izmjenjivale scene iz Dvornikove bogate karijere.

s promocije albuma u HNK

Suznih očiju kantautor Dean Dvornik nam je priznao, da je sretan radi izlaska tatinog albuma.

Jedno je sigurno tata kod kuće nikada nije pjevao niti jednu pjesmu s albuma. Ima je on nekoliko svojih omiljenih, duhovitih koje su uvijek nasmijavale mamu, Dina i mene, ali njihove nazive bih radije zadržao za sebe”, razdragano je istakao Dean, te s složio s mamom Dijanom da mu je najdraža tatina pjesma legendarna “Naše malo misto”.

S promocije albuma Covik i po u HNK

Album “Čovik i po” dopuna je izdanja iz 1986. godine. Na njemu se nalazi 16 antologijskih pjesama najvećih splitskih skladatelja od “Nadaline”, “Mille non piu mille”, “Hvali more, drž se kraja”, do “Ča je život vego fantažija”.


Čovik i po!

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online