Otpočeo Festival dalmatinskih klapa Omiš

Ove subote, 43. put, na Omiškoj pjaci sv. Mihovila, zavijorio se barjak Festivala dalmatinskih klapa, čime su službeno otpočele klapske svečanosti u Omišu. Kao što to priliči gusarskom gradu, zastavu su podigli članovi udruge “Omiški gusar”, a stariji “bivši” članovi klape Omiš, koja je proslavila 40. obljetnicu, prigodno su zapjevali “Omišku stinu”. Nazočnima se obratio ravnatelj Festivala Dražan Mladin, a kao i obično dužnost otvorenja pripala je gradonačelniku Ivanu Škaričiću, koji je i predsjednik Festivalskog vijeća. Čast nastupanja na otvorenju imali su Dubrovčani, koji su opravdali svoj status grada trubadura raspjevavši dobro raspoloženu omišku publiku ...

STARTALE POZNATE KLAPSKE SVEČANOSTI

Otpočeo Festival dalmatinskih klapa Omiš


Piše: N. Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dugo izbivanje većine dubrovačkih klapa nagradilo se dugotrajnim pljeskom, a klape Subrenum, Fa Linđo, Mareta, Oštro i Raguza, sa svojim tradicionalnim domaćim, vokalnim i instrumentalnim repertoarom oraspoložile su prisutne. Nezaobilazni dio tradicije dubrovačkog kraja prikazao je folklorni ansambl “Linđo”.

Otvoren je 43. Festival  dalmatinskih klapa Omiš

Zastavu su podigli članovi "Omiških gusara"

Nedjelja je bila rezervirana za večer pobjednika iz do sada održanih večeri u Blatu, Vodicama i Opuzenu, pa su u toj revijalnoj večeri nastupili: Neverin (ž) - Kaštel Lukšić, FA Linđo (ž) - Dubrovnik, Pulena (mj) - Korčula, Kampaneli (mj) - Donja Kaštela, Versi (mj) - Split i Tragos (m) - Trogir.

Svakog vikenda zaključno do 25. srpnja različitim večerima Omišani i njihovi gosti moći će tako uživati u različitim programskim večerima i odabrati za svakoga ponešto.

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online