Pivači KUD-a Cambi pobjednici Omiša!

Pivači KUD-a CambiFestival klapa OmišPivači KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca apsolutni je pobjednik muškog finala 43. festivala dalmatinskih klapa koji je završen u subotu navečer na Trgu sv. Mihovila u Omišu. Pjevačima iz Kaštel Kambelovca je pripao Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša po glasovima ocjenjivačkog suda te Zlatni leut po glasovima publike na trgu pred župnom crkvom sv. Mihovila. Žiri je drugu nagradu dodijelio klapi Adrion iz Makarske dok je brončani štit pripao klapi Grdelin iz Zagreba. Publika je Srebrni leut dodijelila klapi Pasika iz Kostanja a brončani klapi Puntari iz Omiša ...


FESTIVAL KLAPA

Pivači KUD-a Cambi pobjednici Omiša!


Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

pivači KUD CambiU Omišu je na prepunoj pjaci sv. Mihovila održana završna večer muških klapa Omiš 2009 uz izravan televizijski prijenos.

Ove godine apsolutni pobjednici su Pivači KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca koji su nakon dugog izbivanja ponovno nastupili na Festivalu.

štitNjima je pripao zlatni štit s povjesnim grbom grada Omiša tj prava nagrada po glasovima ocjenjivačkog suda, te Zlatni leut, prva nagrada, po glasovima publike.

Drugu nagradu žiri je dodijelio klapi Adrion iz Makarske dok je treće mjesto, brončani štit po ocjeni žirija pripao klapi Grdelin iz Zagreba.

Iako na samom finalu publika uglavnom nije domaća, ovoga puta ipak je bila sklona domaćim klapama, pa je Srebrenim leutom nagradila klapu Pasika iz Kostanja, a brončanim domaću klapu Puntari iz Omiša.

Ostali sudionici pokazali su također visinu zadatka povjerenog pjevanju u finalu, a samo nijanse u bodovima odlučile su o pobjednicima.

Ovime je i službeno završen 43. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2009. koji je sa svojim disperznim aktivnostima započeo još u petom mjesecu, a službeno je nastavljen kroz vikend zbivanja u srpnju.

I ovogodišnji Festival održan je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva Kulture RH, a supokrovitelji su Grad Omiš i Splitsko-dalmatinska županija.

Svojojm nazočnošću omišane je počastio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je više puta istaknuo svoju naklonost prema klapskoj pjesmi.

 

O Pivačima..


Pivači KUD-a "Cambi" osnovani su kao klapa „Cambi“ 1987. godine i od tada djeluju u istoimenom kulturno-umjetničkom društvu iz Kaštel Kambelovca i čine jednu od najpoznatijih družina koju je klapsko pjevanje iznjedrilo u svojoj 43-godišnjoj festivalskoj povijesti.

Široj javnosti klapa je postala poznata devedesetih godina i interpretacijama Gibonnijevih pjesama. 2007. „Cambi“ pomlađuje svoju postavu, a pod vodstvom renomiranog voditelja, prof. Rajmira Kraljevića, novi članovi i bivši prvi tenor klape "Crikvenica" nastavljaju tradiciju vrhunske klapske fuzije.

pivači KUD Cambi

Pivači KUD-a „Cambi“ su: Eduard Šegota, Ivan Žanić, Željko Demirović, Jozo Delaš, Alen Babić, Petar Milan, Hrvoje Lozančić, Dino Šimera i Ante Blažević.


Iz riznice mnogobrojnih nagrada klape izdvajamo: višestruke apsolutne pobjede na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, pobjeda na međunarodnom festivalu u Veroni i Nagrada grada Kaštela za izniman doprinos u kulturi i očuvanju baštine, te šest Porina, što Cambi čini najtrofejnijom dalmatinskom klapom. Prošle godine klapa je uz Porina osvojila i dvije treće nagrade na Šibenskoj šansoni za hit „Ne more mi bit“. 
 


Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online