Županijska nagrada KUD-u "Dalmacija" Dugi Rat

Lijepe vijesti stižu s, nećete mi vjerovati, 24. sjednice Županijske skupštine naše županije, održane u ponedjeljak, 23.07.2019., na kojoj su županijski skupštinari, a i naše malo misto ima tamo jednog svog predstavnika, marljivog Jadrana Čizmića, donijeli su Odluku o dodjeli Nagrade Splitsko-dalmatinske županije Kulturno umjetničkom društvu "Dalmacija" Dugi Rat i to za osobit doprinos očuvanju tradicijskih običaja, plesova i pjesama.
Mladi Dugog Rata, Duća, Sumpetra, Krila i Omiša, članovi KUD-a "Dalmacija", nastupima na brojnim smotrama i festivalima diljem svijeta promiču našu regiju, njene običaje, Poljica, pjesme i plesove te bogatu lokalnu gastronomiju i poljičke specijalitete.
I tako već 52 godine KUD "Dalmacija" iz Dugog Rata promiče našu bogatu kulturnu baštinu širom domovine i svijeta doprinoseći napretku i ugledu ne samo svoje Općine, već i Županije, Dalmacije i Lijepe naše.
Čestitamo svim članovima dugoratskog KUD-a, sadašnjim i bivšim, na ovom velikom priznanju za njihov rad i promidžbu Dugog Rata, Dalmacije i naše Hrvatske. Nagrada rasplesanim dugoraćanima biti će uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine 30.rujna, na sv.Jeronima, nebeskog zaštitnika naše županije.

Crtica o društvu

Kulturno umjetničko društvo "Dalmacija" Dugi Rat osnovano je na Dan žena, 8. ožujka 1967., s ciljem njegovanja tradicijskih običaja, plesova i pjesama Hrvatskog naroda, posebno dalmatinskog otočnog, obalnog i zagorskog podneblja.Društvo već preko 35 godina uspješno surađuje sa svjetski poznatim koreografom prof. Brankom Šegovićem, okuplja preko 200 aktivnih članova, dobitnik je niza nagrada i priznanja, te organizator mnogih kulturnih manifestacija na području općine Dugi Rat, a od prije pet godina domaćin je i Međunarodnog festivala folklora "Kolo, kolo, kolajna od zlata“.

Djelatnost KUD-a "Dalmacija" ogleda se u solističkom i zbornom pjevanju, dramskom aktivnošću, ritmičkoj sekciji, mandolinskom i tamburaškom orkestru i izvornom dalmatinskom klapskom pjevanju (muškom, ženskom i mješovitom).

Mladost Dugog Rata, Duća, Sumpetra, Krila i Omiša, i vrlo dobar rad društva sa mladima, garancija je da će se o KUD-u "Dalmacija" čuti i nadalje.

Povezani članci

Who's Online

We have 56 guests and no members online