U HNK u pola cijene

Velikim siječanjskim popustom od čak 50 posto na cijene ulaznice za sve predstave od 10. do 31. siječnja HNK Split počastit će svoje gledatelje. Svojevrsna je to zahvala publici koje je u godini na izmaku u većem broju nego prethodnih gledala predstave splitske nacionalne kazališne kuće.
Od 10. do 31. siječnja na sceni HNK Split, uz upola niže cijene moći će se pogledati dramske predstave “Paralelni svjetovi" Mire Gavrana, “Mala Moskva" Tomislava Zajeca, “Višnjik" Antona Pavloviča Čehova i “0li smo za jedan dan”, dramatizacija biranih pripovijetki Marka Uvodića Splićanina, opereta “Mala Floramye” Ive Tijardovića te baleti “Gusar” Adolphe Adama i suvremena plesna predstava “Derviš i smrt” koreografa Igora Kirova na izvornu glazbu Gorana Bojčevskog. Ulaznice za sve ove predstave su u prodaji na blagajni i na mrežnim stranicama Kazališta.

BLAGDANSKI POPUST

Izvor: HNK Split, Slobodna Dalmacija

Ova je godina, također, bila izuzetno trofejna godina za splitski teatar. Sa sedam osvojenih Nagrada hrvatskog glumišta HNK Split je najuspješnije hrvatsko kazalište ove godine, a to je i najveći broj ovih najcjenjenijih domaćih kazališnih nagrada koje su predstave i umjetnici splitskog teatra ikada dobili. Kada se tom uspjehu pribroje dvije glavne nagrade festivala 33. Gavelline večeri, nagrada “Ardalion” Ana Mariji Veselčić za najbolju sporednu ulogu na Festivalu jugoslovenskih pozorišta u Užicu, te nagrada “Fabijan Šovagović”, koju je na 25. Festivalu glumca dobila Petra Kovačić Pavlina, slobodno se može reći daje iza nas najtrofejnija godina splitskog kazališta.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online