Noć kazališta 2021

U subotu, 20.11. u prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u organizaciji CZK Omiš nizom događaja obilježiti će se Noć kazališta. Omiški kulturnjaci pripremili su Vam i ove godine, kao i prethodnih pet , zanimljiv program, a ovo je prvi otkako su i službeno postali profesionalno kazalište. Autorica je kao i dosadašnjih godina dramska umjetnica, voditeljica dječjeg kazališta Harlekin, Ivana Giove Župa.
Program
počinje s Otvorenim satima škole glume i baleta. Djeco, dođite i naučite kako nastaje kazališna predstava, pogledajte kako zagrijati glas, pravilno stajati ili plesati na sceni.. pitajte sve što vas zanima, pridružite se na daskama koje život znače.
18 h / HARLEKINCI - otvoreni sat škole glume dječjeg kazališta Harlekin; voditeljica: Ivana Giove Župa, dramska umjetnica
19 h / OMIŠKE PAHULJICE - otvoreni sat baletnih studija CZK; voditeljica: Branka Čića Trumbić, baletni pedagog.
20 h / GASTARBAJTERSKA BAJKA - komedija Mate Matišića, profesionalno kazalište Mali princ Omiš.
Igraju: Ivana Giove Župa i Marijan Grbavac; Režija: Petar Buljević
Komedija s elementima melodrame obiluje humorističkim elementima karakterističnim za imotski kraj, brojnim nadrealističkim otkucajima sudbine... Ljubav Joze i Marije koja se dogodi u ovoj božićnoj noći predstavlja novi početak ili barem iluziju da je sve zaista moguće nanovo početi pa i sam život...
21h / izložba KAZALIŠNE FOTOGRAFIJE, in memoriam umjetničkom fotografu Željku Šunjiću / Galerija AZ - ulaz slobodan (gošće glazbeni duo The BEBE)
Izložba 'Kazališne fotografije' in memoriam je nedavno preminulom umjetničkom fotografu Željku Šunjiću, prijatelju kazališta Mali princ.
Cijene ulaznica su simbolične i iznose 20 kn odrasli i 10 kn djeca.
U nastavku članka pročitajte što poviše Prika iste večeri spremaju Gaćani...


Noć kazališta u Gatima

I ove godine u Gatima se priređuje prigodni program u Noći kazališta. U subotu, 20.11. u Domu kulture s početkom u 18:30 počinje se s programom koji se sastoji od predstave koju izvodi KUU Mosor Gata "Testament", a nakon Testamenta predstavljamo knjigu Trpimira Jurkića "Ne možeš birati manje bolne sate". No to nije sve, slijedi predstava "Grijeh" dramske skupine ‘Odande donde’ HKUD-a Peruća iz Hrvaca, autora Ante Vrce. Riječ je o predstavi koju je ova dramska skupina premijerno izvela prošle godine na Županijskoj smotri dramskih amaterskih kazališta u Kaštel Lukšiću, na kojoj je osvojila nagradu za najbolji novi tekst.

Vidimo se, svi ste dobrodošli, poručuju Gaćani, podsjećajući da se moramo u druženju i pridržavati postojećih epidemioloških mjera.

Povezani članci

Who's Online

We have 261 guests and no members online