Mladi dalmatinski umjetnici izlažu u hotelu Le Méridien Lav

Le Méridien Art ProgrammeMladi dalmatinski likovni umjetnici Vilim Halbarth i Ines Vidović Barbarić prvi su autori ovogodišnje promocije "Le Méridien Art Programme" koja je startala u utorak u tom luksuznom hotelu u Podstrani. Sve su izložbe otvorenog karaktera, dakle, otvorene su za sve posljetitelje hotela Le Méridien Lav, kao i za ljubitelje lijepe umjetnosti. Uz otvorenje izložbe kiparskih radova "Svijet za nas" Vilima Halbartha iz Trogira, te likovne izložbe "Kompozicija u kompoziciji" Ines Vidović Barbarić u hotelskom Art Caféu upriličen je i prigodni gastro doživljaj - posebno ispečeni kolači inspirirani likovnim djelima dvoje umjetnika i "majstorice slastica", Eleonore Rekeće. Više o umjetnicima u nastavku ...

PODSTRANA

Mladi dalmatinski umjetnici izlažu u hotelu Le Méridien Lav

Izvor: DalmacijaNews

Vilim Halbarth rođen je 1970. godine u Trogiru. Završio je kamenoklesarsku školu u Pučišćima na otoku Braču, te studij kiparstva na splitskoj Umjetničkoj akademiji pod mentorstvom kipara Kuzme Kovačića, a uz profesora Matka Mijića nastao je diplomski projekt "Svijet za nas" i istoimena izložba čiji je ovo treći dio. Odrastanje u blizini brodogradilišta obogatilo ga je zauvijek za kreativan rad. Tako kipar za svoje prostorne radove koristi predmete i materijale koje su odbacili graditelji brodova. U nove prostorne kreacije i estetiku nanovo su spojeni zanimljivi ostaci limenih materijala, cijevi, vijci, kugle i drugi materijali.

Le Méridien Art Programme

Slikarica Ines Vidović Barbarić predstavlja se novim ciklusom slika "Kompozicija u kompoziciji" koje su jedna vrsta osobnoga dnevnika, interpretacija svakodnevnih događaja, osobnih emotivnih doživljaja s autoričinih putovanja i boravaka u Berlinu, Zürichu ili Zagrebu. Na slikama izrađenim kombiniranom tehnikom u jednom suvremenom likovnom jeziku bogatih boja i kontrasta, stalno je prisutno i zanimljivo kolažiranje slike, a ponegdje se uočava i grafizam s vidljivo iscrtanim kratkim porukama ili asocijacijama na strip stvaralaštvo.

Povezani članci

Who's Online

We have 312 guests and no members online