Izložba Luke Jakića i Luke Matulića u Galeriji AZ

Izložba "Znak i tok", se otvara u četvrtak, 29.3.2018 s početkom u 20 sati u Galeriji AZ smještenoj u prostorima nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. U organizaciji agilnog Centra za kulturu Omiš, zainteresiranoj publici predstaviti će se radovi dvojice umjetnika u različitim medijima i različite poetike. Luka Jakić se oslanja na, kako sam kaže polusvjesnim, izražajnim i spontanim iscrtavanjem linijskih uzoraka na velikim formatima kojima izbacuje nervoznu energiju te se nepogrešivo iščitava u kaotičnim, improviziranim kompozicijama koje uvlače promatrača intezitetom i dimenzijama.
Radovi Luke Matulića, velike skulpture organskog karaktera, kao forme od konoplje, u kontrastu su sa vizualnom pojavom navedenih multipliciranih i reduciranih plošnih formi, dok se Jakićevom opusu približava tim što površinom sugerira ponavljanje u vidu namatanja konoplje te ujedno predstavlja i arhetip staloženosti ponavljanja unutar ‘potmule nervoze postojanja’. 
Cilj izložbe autori pronalaze u sukobljavanju organskog i geometrijskog, unikatnog i umnoženog, subjektivnog i arhetipskog, statičnog te gibanja i protoka. Raspon kontrasta i širina upotrebe prikazanoga postavlja polazište za razvoj datih koncepata unutar interdisciplinarne kohezije vizualnih jezika, pojašnjavaju u predgovoru izložbe.

Izvor: Centar za kulturu Omiš

Izložba Luke Jakića i Luke Matulića u Galeriji AZ

Povezani članci

Who's Online

We have 416 guests and no members online