Predstavljanje zbirke ‘Kamena lica omiških ulica‘, završni dio ‘Kamene trilogije‘ Mirka Peraka

Omiški pjesnik Mirko Perak u petak, 24.09.2021. u 19 sati ispred Gradske knjižnice u Omišu promovirat će svoju treću knjigu poezije "Kamena lica omiških ulica". Ta zbirka, zajedno s prethodnicama "Ko nam je ukra Kamenu klupu" i "Kameno srce Mirabele", zaokružuje njegovu "Kamenu trilogiju", piše Siniša Kekez na stranicama Slobodne Dalmacije.
A da je kameni grad Omiš znao prepoznati važnost "Kamene trilogije", pokazuje i osobna Nagrada grada Omiša koju je dobio Mirko Perak, dugogodišnji član poznate omiške rock grupe koja se zove a kako drugo nego Kamena lica.
- Sve je ovdje u kamenu, odatle ideja o trilogiji, koju sam ovom knjigom zaključio. I ova zbirka, kao i prethodne dvije ima točno 68 pjesama, čime odajem počast 1968., za rock i svijet izuzetno važnoj godini - objašnjava Perak i otkriva da će na promociji dvije pjesme odsvirati on i klavijaturist Kamenih lica.
- Pravi koncert cijeloga benda bit će u dogledno vrijeme, da obilježimo 25 godina od prestanka rada - najavljuje pjesnik i gitarist koji je Omišanima najpoznatiji po svojoj građanskoj karijeri, kao pravnik omiškoga Vodovoda, koji ustrajno opjevava rodni grad.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJTE VIŠE..


Uživancija zezancija

high life
uživancija
zezancija
život može biti
ako zanemariš
skupe norme
nepotrebne obzire
oko sebe
budaletine
ako mazneš
hladnu pivu
malog boru
pozdraviš mjesec
i zvijezde
ako se
suočiš
s istinom
na vjetrometini
i umočiš ponos
ako zaboraviš
sve
nepotrebno
i daš
vremena
sebi
svima
koje voliš
ako
ustaneš
odjedriš
uploviš
uradiš
dovršiš
i ostaneš
sretan
do suza
nasmijan.

Povezani članci

Who's Online

We have 358 guests and no members online