Počast čovjeku koji je živio svoju vjeru

U sklopu 14. Dugoratskog ljeta, sinoć je u Dugom Ratu otkrivena bista Ante Škobalja, jednog od najvećih ljudi koji su rođeni, živjeli i radili među nama. Program je započeo u kino sali, gdje je dr.sc. Gracijano Kalebić biranim rječima, prekrasnim osvrtima i ocjenama lika i djela Ante Škobalja, pokazao zašto je on, Ante Škobalj, svojim životom, likom i djelom zaslužio da mu naša mala zajednica podigne spomenik u centru općine ...

POČAST ČOVJEKU KOJI JE ŽIVIO SVOJU VJERU

Izvor: Udruga Jesenice

Počast čovjeku koji je živio svoju vjeruMeni osobno je najljepša ocjena doktora Kalebića koji je ustvrdio da je don Ante Škobalj bio čovjek koji je živio svoju vjeru.

Poslije završne riječi, skup se preselio na glavni dugoratski trg, gdje se okupilo mnoštvo svijeta, a naša Mirka je pozvala sve prisutne da se skupe, i redom prozivala: Antu Tomaša, legendarnog pučkog pjesnika da u pjesmi iskaže svoj spomen na don Antu, općinskog načelnika Jerka Roglića da otkrije spomenik, te don Ljubu Pavića, da blagoslovi spomenik.

Poslije ove svečanosti, bista don Ante Škobalja postaje javno dobro svih građana općine Dugi Rat, a kako je rekao doktor Kalebić, njegov lik i djelo svima nama putokaz u životu, i obveza da se potrudimo da njegova djela ne padnu u zaborav.

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online