Dječji Festival 'Glas Poljica'

Dječji Festival Glas Poljica u Dugom RatuDječjim festivalom "Glas Poljica" na kojem je pjesmom "Veži me za sebe" Toše Preoskog, prvo mjesto publike osvojio Filip Pavković, a Iva Lukin, pjesmom "Tuga dolazi kasnije", odlukom stručnog ocjenjivačkog suda proglašena najboljom pjevačicom Dječji festival GLAS POLJICA u Dugom RatuFestivala, pred prepunim gledalištem na Poljičkom trgu, završeno je ovogodišnje šesto po redu dugoratsko kulturno ljeto. Drugo mjesto publike, osvojila je Ana Čulić a treće je mjesto pripalo Nikolini Žuljević, dok drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda osvojila Ana Marija Rodić, a treće Bepa Vidošević. Na ovom već tradicionalnom Festivalu nastupilo je 20-ak mladih talentiranih pjevača i svi su od pokrovitelja Općine Dugi Rat odnosno iz ruku načelnika Jerka Roglića i predstavnika organizatora, Kulturnog vijeća općine, dobili Plakete i monografiju Dugog Rata ...

Tekst i slike: Davor Grgat

dugoratsko ljetoInače ovogodišnje dugoratsko kulturno ljeto obilovalo je brojnim kulturnim sadržajima, tako da je svatko mogao naći zabavu za sebe, a pored iznimno dobrog odaziva mještana, u ova događanja su se uključili i brojni turisti, željni dobre zabave i dobrog provoda.

Uz pozdrav ljetu, održan su i tri izložbe, tri drame, tri večeri klapa, bilo je večeri za mlade, održana su 4 koncerta, kulturna večer "Avangarda u pjesništvu Drage Ivaniševića" i čak dva Festivala, Festival Soparnika koje je i ove godine izazvao veliki interes publike, te Dječji Festival s kojim tradicionalno završava dugoratsko kulturno ljeto.

Dječji festival GLAS POLJICA u Dugom Ratu

U očekivanju idućeg, sedmog, lijepo Vas pozdravljamo i zahvaljujemo se organizatoru i brojnim volonterima na velikom uloženom trudu (mnogo toga truda se ne vidi i ne može vidjeti okom posjetitalja negog događaja, op.ur.) u osmišljavanje kulturne i zabavne ponude u našim malim mjestima tijekom vrućih ljetnih večeri.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 259 guests and no members online