Najbolji soparnik 'made in Zvečanje'

soparnik!Festival soparnikaVelik broj Dugoraćana, njihovih gostiju i prijatelja okupio se u lučici kako bi profeštali, peti po redu Festival soparnika. Birao se najbolji u konkurenciji od 18 soparnika, nekad jela siromašnih, a sada već proslavljene gastrodelicije koji je nezaobilazan dio gotovo svake manifestacije. Ovogodišnoj konkurenciji nije bilo lako kada su ih ocjenjivala iskusna nepca iz Gornjih, Srednjih i Donjih Poljica, a tu je bio i dugoratski meštar od kužine Rino Pavlić. Najbolji su ipak bili Ružica i Nikola Miličević iz Zvečanja, drugi su, već standardno uvijek u samom vrhu konkurencije, Tonko i Ivka Beović, koji su došli i prigodno odjeveni u nošnju, a treći Anita i Drago Tomić iz Trnbusa ...

UŽIVANJE ZA NEPCA
U DUGOM RATU ODRŽAN PETI FESTIVAL SOPARNIKA

Najbolji soparnik 'made in Zvečanje'


Ružica i Nikola Miličević iz Zvečanja priredili su najbolji od ukupno 18 soparnika na fešti na kojoj je oko 3500 sudionika pojelo ukupno 400 komada ove delicije


Piše: Nikolina Tomasović / EPEHA
Snimio: Ante Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Za one koji ne znaju kako se priprema ova delicija, a takvih je sve manje, upriličenje postupak pripravljanja uživo.

5. Festival soparnika

Dobitnici nagrada za najbolji soparnik: Tonko i Ivka Beović, Nikola i Ružica Miličević, te Drago i Anita Tomić

Da na fešti od soparnika nitko ne ostane gladan, organizatori su se ove godine potrudili te ih pripravili dvostruko više nego lani, pa je tako ove godine za oko 3500 posjetitelja prodano oko 400 komada.

Organizator Festivala sopanika, Udruga "Tvornica", koja se, nakon što je srušena ona poznata dugoratska tvornica ferolegura, pokazala kao prava nova tvornica ideja, svoju kreativnost iskazala je organizirajući ovogodišnje osmo po redu Dugoratsko ljeto s mnoštvom različitih manifestacija, a kojemu je vrhunac Festival soparnika kao tradicionalne poljičke delicije.

5. Festival soparnika

Ocjenjivačkom sudu nije bilo lako odlučiti se za najbolje soparnike

Naravo da ovakva manifestacija ne bi polučila rezultate da nema pomoći pokrovitelja, Općine Dugi Rat te lokalne Turističke zajednice, ali i suradnje volontera iz dugoratskih udruga, društava i sportskih klubova.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online