Završen prvi Omiš guitar fest

Omis guitar festPetar Čulić na Omiš guitar festuZavršen je prvi Omiš guitar fest, manifestacija međunarodnoga karaktera koja je okupila brojne sudionike. U četiri dana, svoja umijeća u klasičnoj i električnoj gitari, kao i vokalna umijeća, imalo je priliku pokazati 190 natjecatelja iz šire regije (Italije, Slovenije, BiH, Srbije, Češke, Rumunjske i Hrvatske). Započelo je žestokim ritmom omiških mladih bandova te nastavljeno u ritmu električne gitare. Najbolji u kategoriji električne gitare bili su Alex Aerdelan iz Rumunjske te Danilo Trebješanin iz Splita, dok je u istoj kategoriji, ali u dobnoj skupini 18 godina i mlađi, najbolji bio Sinjanin Natan Zlodre. Natjecalo se i u kategoriji glas i gitara, a žiri, u sastavu Luky i Giuliano, odlučio je da nagrada pripadne Ivani Picek s autorskom skladbom. Svoja umijeća na električnoj gitari pokazao je Muris Varajić, koji je također održao i master class ...


Završen prvi Omiš guitar fest


Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


gitaraTreći dan natjecanja obuhvaćao je klasičnu gitaru, i to pet kategorija po dobnim skupinama, a najbolji su bili: Jana Opačić, Silvio Bilić, Karlo Grbavac i Antonija Škorput.

Večernji sati bili su rezervirani za koncert mladog Dugoraćanina, profesora Petra Čulića, koji je održao zanimljiv koncert, spoj električne klasične gitare i pjevanja.

Posljednjeg dana natjecali su se komorni sastavi s gitarom, koji nisu česti pa nema ni primjerenog natjecanja za njih. Najbolji je bio gitaristički orkestar Guellye iz Zagreba.

Za kraj manifestacije organiziran je dječji festival u suradnji s O.Š. “Josip Pupačić”, a pobijedila je Ivka Marušić iz Omiša.

Pobjednicima su pripale vrijedne nagrade u obliku novčanih bonova te nastupa na gitarističkim smotrama i natjecanjima.

 

OMIS GUITAR
 Muris Varajić i organizator Neno Munitić

 

Povezani članci

Who's Online

We have 82 guests and no members online