Kako ću joj reć da varin, dok je u kafiću barin?

Klapa Sveti FlorijanKlapa DVD-Žrnovnica "Sveti Florijan" i Ante Čedo Martinić osvojili su s pjesmom „Kako ću joj reć da varin“ Grand Prix jubilarnog, 50. splitskog festivala na opće oduševljenje publike na Prokurativama. Čestitamo!! ...

Kako ću joj reć da varin, dok je u kafiću barin?... Piva prva vatrogasna klapa u Republici Hrvatskoj, klapa "Sveti Florijan" iz Žrnovnice. S ovom pismom nastupit će žrnovčani koji se ovih dana nemilice "vrte" na radiju (neka!) i na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Naravno, među Radom i vatrogasno-pivačkom klapom piva i jedan naš mladi dugoratski grdelin, Darko Pastar, koji, eto, u svom mistu nema s kim organizirano zapivat. Srićom, klapski Omiš je u radijusu srca, a ni Žrnovnica nije daleko.. Dapače! ...


KLAPA SVETI FLORIJAN


Izvori: Slobodna Dalmacija, DalmacijaNews
Video: Jubito!


U manjim mjestima, poput naše Žrnovnice, dobrovoljna vatrogasna društva važne su društvene organizacije, koje se bave i promicanjem, odnosno očuvanjem lokalne kulturne baštine, te se zapravo često bave i glazbom.

Mi smo sada prvi dobrovoljni vatrogasci u Hrvatskoj koji su osnovali pjevačku klapu, a nazvali smo je po svecu zaštitniku vatrogasaca – sv. Florijanu – govori Rade Popadić, jedan od dva baritona sedmeročlane pjevačke klape sastavljene od vatrogasaca iz Žrnovnice.

"Sveti Florijan", klapa DVD-a Žrnovnica, nastupa na jubilarnom 50. Splitskom festivalu, koji se održava 2. i 3. srpnja na splitskim Prokurativama.

– Kao mlada klapa zaista smo počašćeni da nastupamo na jubilarnom Splitskom festivalu. Za to je zaslužan autor skladbe "Kako ću joj reć da varin“, Ernest Pelaić.

U svibnju smo rado prihvatili prijedlog da s pjesmom "Kako ću joj reć da varin“, Ernesta Pelaića nastupimo na festivalu na čemu smo mu vrlo zahvalni. Sjajan posao odradio je i Vinko Didović napravivši klapsku obradu pjesme.

Pjesma pomalo odskače od uobičajenog dalmatinskog zvuka i šaljive je naravi. Cilj je bio dobro zabaviti ljude dok slušaju pjesmu. Sudeći prema prvim rekacijama u tome smo i uspjeli - kaže Nino Treskavica, predsjednik klape "Sveti Florijan".


Povezani članci

Who's Online

We have 179 guests and no members online