Gustafi zapalili Omiške Boriće

Koncert Gustafa pod BorićimaOvogodišnje Omiške gusarske večeri nisu mogle bolje završiti doli koncertom istrijanske grupe Gustafi koji su užgali u ponedjeljak uvečer atmosferu u Omiškim Borićima, koje već po tradiciji ljeti postaje mjesto nezaboravnih muzičkih događanja na otvorenom. Večer je uz svirku dragog nam istrijskog melosa, iako smo imali "malo" problema s razumjevanjem teksta, razgalila srca mladih i onih koji se još tako osjećaju. I Gustafi su, saznajem, bili oduševljeni prijemom omiške publike, pa su se svirkom pošteno odužili gusarima. Više je trajalo njihovo sviranje "na bis" nego sami skoro dvosatni koncert. Nismo ih pustili prije :-) ...


FINALE GUSARSKIH VEČERI

Gustafi u Borićima

Koncert Gustafa pod Borićima

Tekst i slike: Zorana Vuković
 
Uz tancanje potomaka gusara, stranih i domaćih gostiju, a i nas bez obzira na godine, i bez obzira šta nismo znali "sve riči pisama", guštali smo uz hitove: ..Krava,..Sanjat ćemo žuto,.. Da san zna,.. Tebe san ja,.. Pleši debela,.. Ca bi da,.. Kega si sanjala,.. Brnica,.. Katarina,.. Kurijera.. i mnoge, mnoge druge. Ma ljudi moji, sve je uz njih poludilo, sve se užeglo u toj divnoj ljetnjoj večeri.

E, moram naglasiti da se opustio i Dražen Mladin, čelni čovjek FDK u Omišu, ali ga nisam htjela slikati, neka  se "čovik malo opusti - zaslužija je..", ionako su ga svi slikavali cijeli mjesec dana.

Koncert Gustafa pod Borićima


Osim nabrojenih hitova, zasvirali su nam i nove pjesme, ali i obradu pjesme Ive Robića.. "pred tobom stoji život, stoji cijeli svijet, 17 ti je godina tek"... Ma sve su pjesme Gustafi, kojih se na maloj bini stislo "mali miljun", a instrumenata još toliko, vrhunski i nepoštedno su svirali i strpljivo nas i neke riječi učili i naučili, pa jedva čekam da ih "ponovim" na nekom skorom koncertu.

Zbog opasnosti od "požara" u uzavrelim Borićima, bilo je spremno pultova za gašenje požara točenim pivom. Omišani i njihovi gosti zasigurno će pamtiti ovu večer, ali sigurna sam da ni Gustafi neće tako brzo zaboraviti naš lijepi Omiš.

Koncert Gustafa pod Borićima

Hvala Organizatoru i našim GUSARIMA na ovoj divnoj večeri! Hvala Gustafima na spontano "izazvanom" požaru dobre zabave u našim Borićima, kojima ipak fali ona naša legendarna "kamena klupa" naše maldosti, prvih ljubavi i lijepih uspomena uz gitare, da bi sve bilo baš za čistu peticu.

Koncert Gustafa pod Borićima
Asti, nisam znala da Kokić svira u Gustafa ...

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online