Koncert Lovre Marušića u Omišu

Lovre MarušićMladi i talentirani omiški pijanist, 18-godišnji Lovre Marušić, učenik Centralne glazbene škole pri Moskovskom državnom konzervatoriju "Petar I. Čajkovski", održat će koncert za svoje sugrađane u četvrtak, 26. kolovoza, u 21 sat, u Ilirskom sjemeništu Priko. Za izvedbu je odabrao djela Bacha, Scarlattija, Beethovena, Chopina i drugih skladatelja. Prije četiri godine, ovoga je učenika Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić“, i već tada dobitnika nagrada na državnim natjecanjima, uočila profesorica moskovske škole Natalia Troul. Ona ga je pozvala i preporučila za nastavak obrazovanja u toj elitnoj instituciji u školi u koju ulaze samo najperspektivniji mladi glazbenici, a završio ju je, među brojnim uglednim imenima iz glazbenog svijeta, i Ivo Pogorelić...

Koncert Lovre Marušića u Omišu

Lovre Marušić

Piše: J. Parić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Premda će u Moskvi tek dogodine završiti jedanaestu klasu obrazovanja − što bi odgovaralo našoj maturi − Marušić od djetinjstva bilježi nagrade na raznim natjecanjima, a zadnju je osvojio u Italiji, u gradu San Daniele.
 
Tamo su četvorica profesora iz raznih europskih zemalja održavala majstorske tečajeve za polaznike do 30 godina, a potom je održano i natjecanje među 20 sudionika na kojemu je mladi Omišanin osvojio prvo mjesto.
 
Marušić je već nastupao i s orkestrom HNK Split pod ravnanjem mo. Ivana Repušića, a svake godine za vrijeme ljetnih praznika održi nekoliko koncerata u Hrvatskoj.
 
Odluka da nastavi glazbeno obrazovanje u Moskvi, sa samo 14 godina, nije bila laka ni Lovri ni njegovim roditeljima.
 
Prije četiri godine, ovoga je učenika Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić“, i već tada dobitnika nagrada na državnim natjecanjima, uočila profesorica moskovske škole Natalia Troul.
 
Ona ga je pozvala i preporučila za nastavak obrazovanja u toj elitnoj instituciji u školi u koju ulaze samo najperspektivniji mladi glazbenici, a završio ju je, među brojnim uglednim imenima iz glazbenog svijeta, i Ivo Pogorelić.

Povezani članci

Who's Online

We have 470 guests and no members online