Čulić, Stefanovski i Lipovača na Omiš Guitar Festu 2011.

Petar ČulićOd 6. do 10. travnja Omiš će biti domaćin drugoga međunarodnog festivala gitare "Omiš Guitar Fest 2011", gdje se očekuju renomirana glazbena imena. Uz mnogobrojne goste nastupit će Vlatko Stefanovski i Damjan Pejčinoski iz Makedonije, Carlo Marchione iz Nizozemske, Petar Čulić, Danilo Trebješanin, Dragianni i Sead Zele Lipovača iz Hrvatske, Muris Varajić iz BiH, Emir Hot iz Velike Britanije te Alex Aerdelan iz Rumunjske. Osim njihovih pojedinačnih i zajedničkih nastupa, u sklopu festivala održat će se natjecanje u električnoj, akustičnoj te klasičnoj gitari. Također, organizatori najavljuju i popratne događaje poput izložbe gitara, predavanja i radionica, od kojih će jednu održati i Stefanovski ...


OMIŠ GUITAR FEST

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Omiš Guitar Fest- Ovo je jedinstven događaj koji će okupiti najveće gitariste s područja bivše Jugoslavije, ali i šire, te općenito jedinstven festival električne gitare kojih nema u Hrvatskoj. Namjera nam je bila da gosti i posjetitelji dožive nekoliko posebnih dana pa smo pripremili niz programa poput noćnog izleta brodom po Bračkom kanalu uz gitaristički koncert, brazilske glazbenike koji sviraju flamenco...

Tu je i ugođajem jedinstven nastup Petra Čulića u kaštel Slanici te još niz atraktivnih događaja za koje je ulaz posve besplatan! - kazao nam je umjetnički voditelj i direktor natjecanja mr. Neno Munitić iz udruge “Male žice”.

On je poznat i kao vrstan gitarist koji je osvajao prva mjesta na međunarodnim natjecanjima širom Europe. Naravno, najbolji virtuozi na gitarama dobit će i nagrade, pa primjerice prva nagrada u disciplini Električna gitara iznosi tisuću eura plus isto toliko vrijednosti opreme za gitariste, dok nagrada u disciplini Klasična gitara iznosi tisuću i pol eura uz zaista primamljivu nagradu - gitaru u vrijednosti od 4 tisuće eura.

Vlatko Stefanovski

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija poput Ilirskog sjemeništa, kampa Galeb, u kaštel Slanici, hotelu Plaža te u samom kanjonu Cetine.

Organizatori očekuju dolazak više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta, a već do sada su zaprimili prijave iz Brazila, Mađarske, SAD-a, Rusije, Poljske, Makedonije, Srbije, BiH... Također se očekuje preko 2.000 gostiju tijekom festivala.

Sead Lipovača

Povezani članci

Who's Online

We have 453 guests and no members online