Četrnaest klapa na 13. Večerima dalmatinske pisme

Večeri dalmatinske pismeOvogodišnje 13. izdanje Večeri dalmatinskih klapa, premda nosi nesretni broj 13, proći će u znaku vrhunskih klapa i to njih 14! Naime, Udruga VDP-a iz Kaštel Kambelovca, sve je već pripremila za feštu od glazbenih nota koja će se održati 10. srpnja. Premda je dosadašnjih godina bilo i pet večeri, uz tri klapske i dvije rokerske, ove godine će se u recesijskom motu održati tek jedna večer no sve najbolje u klapskom svijetu bit će na pozornici u Kaštel Kambelovcu, sve biser do bisera zapjevat će tu srpanjsku nedjelju, piše portal Radio Dalmacije ...

 
KAŠTELA

13. Večeri dalmatinske pisme

Izvori: VDP.hr, DalmacijaNews, Radio Dalmacija

- U ovogodišnjem Kaštelanskom điru ponajbolje hrvatske klape predstavit će se sa po dvije skladbe, a imena klapa su dovoljna za najavu odlične fešte. Osim domaćina Cambija iz Kaštel Kambelovca, nastupit će i Solinjani Vokalisti Salone, pa Sinj, Splićani Sv. Juraj HRM i Šufit, te Trogirani iz Tragosa, ženska klapa Luke iz Rijeke, Bračani iz Bracere i ostali... Sve ime do imena u klapskom svijetu - najavljuje događaj Vladan Vuletin, umjetnički ravnatelj VDP-a.

Uvertira za ovu ljetnu poslasticu od zvuka, svakako je i najava samostalnog koncerta klape Cambi, koji će se održati u petak, 8. srpnja i to povodom 25 godina djelovanja ovog sastava. Uz Kaštelane i brojne njihove uspješnice koje će, ne sumnjamo, zagrijati dlanove publike, zapjevat će i njihove gošće, ženska klapa Štorija.

- Nakon Cambija u petak, subota (9. srpnja) je rezervirana za 9. Međunarodnu smotru folklora "Za jubav tance igraše" u organizaciji KUD-a Ante Zaninović. I onda poslastica za kraj "Kaštelanski đir" ovogodišnjih "Večeri dalmatinske pisme" koje ćemo, kao i dvije prethodne večeri rezimirati i zabavom na Brcu - okončao je  Josip Krokar, u ime organizatora, najavu događanja u sklopu VDP-a.

Četrnaest klapa na 13. Večerima dalmatinske pisme

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online