Kaštelanski đir: Nagrađivane klape zaključile 13. Večeri dalmatinske pisme

Nagrađivane klape zaključile 13. Večeri dalmatinske pismeSve najbolje od "Kaštelanskog đira" bilo je na pozornici u nedjelju navečer u Kambelovcu na 13. izdanju Večeri dalmatinske pisme. Naime, ovogodišnji festival klapa u svojoj "Večeri pobjednika" na repertoaru je imao 14 najboljih sastava u Hrvatskoj koji su se sa po dvije pjesme predstavili publici u dupkom ispunjenom gledalištu ispred  pozornice ispod Tikvarina, tik uz more. Najviše pljeska pobralo je klapa Cambi, domicilna klapa koja je i okončala vrhunsku izvedbu 14 klapa na kaštelanskom Brcu u 13. izdanju VDP-e ...


VDP KAŠTELA

Nagrađivane klape zaključile 13. Večeri dalmatinske pisme

Piše: Sandra Barčot / Slobodna Dalmacija
Foto: Mario Alajbeg / Kastela.org
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nizale su redom svoje uspješnice, prema odabiru umjetničkog ravnatelja VDP-a prof. Vladana Vuletina, prvo Kampaneli iz Donjih Kaštela, pa zadarska Kaleta, te ženska klapa iz Kaštel Sućurca imena Putalj.

Buran pljesak pobrala je i muška klapa Kastav iz istoimenog mjesta, pa veličanstveni trogirski Tragos sa obradom «Nevere» Tome Bebića. Slijedila je zatim Luka, ženska klapa iz Rijeke koje su za svoju pjesmu «Čuvaj mi škoju» izmamile dugotrajan aplauz.

13. Večeri dalmatinske pisme 2011.(prvi dio) from Portal on Vimeo.

Istu reakciju publike izazvali su i Solinjani, popularni Vokalisti Salone, kao i modernistički nastrojeni Boljani u klapi Braciera izvodivši obradu dviju pjesama Hvaranina Gega. Za oduševljenje prisutnih pobrinule su se i Neverinke iz Kaštel Lukšića, kao i Sv. Juraj – Hrvatska ratna mornarica, te i muška klapa Luka iz Ploča.

Moćnim glasovi klape Sinj protresli su publiku, dok je Šufit sa izvedbom pjesme «Zvona moga grada» još jednom pokazao zašto su trostruki pobjednici Omiškog festivala.

13. Večeri dalmatinske pisme 2011.(drugi dio) from Portal on Vimeo.

No ipak moramo priznati najviše pljeska pobrao je Cambi, domicilna klapa koja je i okončala vrhunsku izvedbu 14 klapa na kaštelanskom Brcu u 13. izdanju VDP-e.

Ujedno su momci zaslužili i prigodni poklon Udruge Večeri dalmatinske pisme, organizatora festivala uz Grad Kaštela, povodom 25 obljetnice djelovanja ove odlične klape.

Povezani članci

Who's Online

We have 442 guests and no members online