OGF: Lovrin blues na delti Cetine, Pecovićeva izvedba i Mazavčev tapping oduševili žiri

Lovro i mladi gitaristi- Lovro, ovo što si nam ti svojom svirkom ponudio čisti je “surprise”. Imaš samo dvanaest godina, a zvučiš kao stari bluzer - riječi su kojima je Vlatko Stefanovski, predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda popratio nastup Lovre Oehlhofera tijekom finalnog natjecanja u sviranju električnih gitara na trećem Omiš Guitar Festu. Restoranom "Ribnjak" posebno se zaprašilo kad su na pozornicu izišli finalisti u kategoriji bez dobnog ograničenja. Žiri je bez teksta ostavio 30-godišnji Mladen Pecović iz Srbije, pa im nije preostalo ništa drugo nego ustati i zapljeskati. - Čovječe, ovo je bilo izvanredno, kontrola nad Stratocasterom ti je zapanjujuća, pred tobom je velika karijera - zadivljeno je Stefanovski častio umjetnika ...


3. OMIŠ GUITAR FEST

Stefanovskog oduševio 12-godišnji Lovro, a bez teksta ostavio gitarist Seke Aleksić

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Mladi Zagrepčanin na koncu je u kategoriji natjecatelja do 19 godina zauzeo drugo mjesto, dok je prva nagrada, s pripadajućim Fenderom, pripala Hrvoju Horvatu, njegovu sedam godina starijem sugrađaninu i kolegi iz Muzičkog ateljea Zagreb.

Lovro i mladi gitaristi

Na istu adresu otišlo je i priznanje za treće mjesto što ga je svojom svirkom zaslužio 17-godišnji Ivan Periša.

Restoranom “Ribnjak” posebno se zaprašilo kad su na pozornicu izišli finalisti u kategoriji bez dobnog ograničenja.

OGF žiri

Neke je, kako su priznali, sputala i trema pred žirijem čiji su članovi (Stefanovski, Dragomir Herendić Dragiani, Zele Lipovača, Ivan Mihaljević i Ante Pupačić Pupi) javno, kao u televizijskom talent showu, komentirali nastupe pritom nimalo ne štedeći natjecatelje.

mladen pecović

Ipak, bez teksta ih je ostavio 30-godišnji Mladen Pecović iz Srbije. Žiriju nije preostalo ništa drugo nego ustati i zapljeskati.

- Čovječe, ovo je bilo izvanredno, kontrola nad Stratocasterom ti je zapanjujuća, pred tobom je velika karijera - zadivljeno je Stefanovski častio umjetnika koji je tri godine za kruh zarađivao kao član pratećega benda Seke Aleksić, čuvene pjevačice turbofolka prema čijem je hitu “Aspirin” i njegova negdašnja grupa dobila ime.

Pecoviću, naravno, prvo mjesto nije izmaklo. Premda je jaku konkurenciju imao u dvostruko mlađem Postiraninu Tihomiru Vlahoviću koji je publiku (i drugo mjesto) osvojio scenskim nastupom dostojnim poljudskoga stadiona, a ne omiškoga restorana. Treći je, pak, bio Krešimir Jović.

Na natječaju za najbolju skladbu za električnu gitaru pobijedio je Željko Mazavac iz Konavala koji se predstavio tapingom, neobičnom tehnikom sviranja bez trzalice, pri čemu se obje ruke nalaze na vratu gitare.

Povezani članci

Who's Online

We have 380 guests and no members online