FDK: Klapa Luka najbolja u Blatu

Festival dalmatinskih klapa Omiš46. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. započeo je ovog vikenda s realizacijom svojih programa izvan Omiša, i to s Večeri popularnih skladbi koja se održala u Blatu na Korčuli u Velikoj dvorani Doma kulture Blato. U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupilo je ukupno 12 klapa. Nagradu za najbolju izvedbu popularne skladbe dobila je klapa Luka iz Ploča. Prvu nagradu publike osvojila je klapa Dingač s Pelješca, drugu nagradu publike klapa Morbin (Donji Humac), a treću nagradu publike klapa Luka..., piše Rade Popadić iz klape Sv.Florijan na stranicama DalmacijaNewsa ...

46. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA - OMIŠ 2012.

VEČER POPULARNIH SKLADBI U BLATU

Klapa Luka najbolja

Piše: Rade Popadić / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupilo je ukupno 12 klapa, i to:

Muške klape: FILIP DEVIĆ - Split, MORBIN – Donji Humac, DINGAČ – Pelješac i LUKA - Ploče
Ženske klape: PUTALJ – Kaštel Sućurac, DRAČA – Mostar, FILIP DEVIĆ – DALMATINKE – Split, TAMARIN – Vranjic, ČUVITE – Šolta i ALEGRIJA – Supetar.
Mješovite klape: SLOBODNA DALMACIJA – Split i KURENAT – Sobra (Mljet).

Nagradu za najbolju izvedbu popularne skladbe dobila je klapa Luka iz Ploča. Prvu nagradu publike osvojila je klapa Dingač s Pelješca, drugu nagradu publike klapa Morbin (Donji Humac), a treću nagradu publike klapa Luka.

klapa Luka Ploče

Posebne nagrade za najbolju obradu dobili su Duško Tambača za pjesmu "Ni me straj" koju je izvela klapa Filip Dević - Dalmatinke, te Ivana Šutić za pjesmu "Prokleta nedjelja" koju je izvela klapa Čuvite sa Šolte.

Stručno povjerenstvo bilo je u sastavu: Vedrana Milin – Ćurin, Denis Tafra i Dalija Gavranić.

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and no members online