Klapa Bunari pobjednik superfinala 46. FDK Omiš

klapa BunariDodjelom "Omiške zlatne stineklapi Bunari iz Vodica, zaključeno je superfinale 46.Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. U natjecateljskoj večeri nastupilo je deset sudionika, pet muških klapa - Braciera, Kožino, Pinguentum, Bunari, Kaše, tri ženske vokalne skupine - Čuvite, Armorin i Dišpet, te dva mješovita sastava Versi i Signum. O pobjedniku nad pobjednicima budući su se u subotu na Trgu sv. Mihovila suočili najbolji iz svih omiških kategorija, odlučili su prisutni u gledalištu i glasovi televizijskih gledatelja. Subotnjem zaključku devet Omiških koncertnih večeri nazočili su brojni uzvanici iz političkog, kulturnog i javnog života Republike Hrvatske ...

46. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA - OMIŠ 2012.

Klapa Bunari pobjednik superfinala 46. FDK Omiš

Piše: Antea Kaštelan, Rade Popadić
Izvor: Slobodna Dalmacija, DalmacijaNews

U subotu navečer održano je superfinale 46. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Večer je to u kojoj je prema pravilima festivala nastupilo 10 klapa i to: Dvije najbolje plasirane mješovite, tri ženske i pet muških klapa.

klapa Bunari Vodice u Omišu

Tako je publika na trgu sv. Mihovila mogla slušati klape: Signum (mj), Versi (mj), Čuvite (ž), Dišpet (ž), Amorin (ž), Kaše (m), Pinguentum (m), Bunari (m), Braciera (m) i Kožino (m).  Kroz elitnu koncertnu večer uz direktni televizijski prijenos proveli su nas Pinija Poljaković i Branko Uvodić.

Prema zbroju glasova publike u gledalištu, kao i onih pred malim ekranima, titulu ukupnog pobjednika odnijela je muška klapa Bunari iz Vodica.

Superfinalom je završen program 46. FDK Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online