FDK: Odabrano 12 klapskih skladbi

Festival dalmatinskih klapaFestival dalmatinskih klapa Omiš u velikim je pripremama za ovogodišnje, 47. izdanje. Prije audicija koje predstavljaju najsloženiji i najopsežniji dio posla, jer stručni suradnici Omiša na čelu s umjetničkim ravnateljem Dušanom Šarcem trebaju na šest, sedam lokacija preslušati stotinjak klapa, obično iz festivala pristignu rezultati natječaja za nove sklade ...

USUSRET FESTIVALU DALMATINSKIH KLAPA U OMIŠU

Odabrano 12 skladbi

Piše: R.K. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Glazbenu večer koja svake godine ponudi dvanaest novih naslova u duhu tradicije ove je godine odabralo stručno povjerenstvo u kojem su radili, uz umjetničkog ravnatelja, dr. Ivana Tomić Ferić, mr. Vedrana Milin Ćurin i dr. Mirjana Siriščević.

Festival dalmatinskih klapa Omiš

Od trideset i dva pretrgla napjeva za izvođenje su odabrani: "Poslanica gradu" Vicka Dragojevića, "Sol na koži" Rajmira Kraljevića, "Ruža" Smiljana Radića, "Kad bi se povuklo more" Krešimira Magdića, "Prošeta se miš po kući" Živka Ključe, "Kako će se jubav zvati?" Vlaste Vrandečić Lebarić, "Ljudski je grešan biti" Igora Brešana, "Meštrova smrt" Ivice Kaleba, "Na studencu" Ante Radoša, "U jubav si, neviro, se klela" Duška Tambače, "I kad oden....(Brač)" Srđana Berdovića i "Evo iden svome kraju" Bruna Vučkovića i Marka Rogošića.

Povezani članci

Who's Online

We have 372 guests and no members online