Dani J.S.Bacha u Splitu

Ove godine se obilježava 330-tu godišnjica rođenja Johanna Sebastiana Bacha. Grad Split i naša županija u suradnji s Glazbeno umjetničkom udrugom ARTEMIS, Umjetničkom akademijom, Glazbenom školom Josip Hatze, HNK-om Split i župom sv.Dujama priprema raznovrstan program s pet manifestacija kojim će se obilježiti ova godišnjica. U sklopu festivala Dani J.S.Bacha bit će održani jedno predavanje i četiri koncerta. Ističemo koncert učenika glazbenih škola Splitsko-dalmatinske županije "Bachu za rođendan" održati će se u nedjelju, 29. ožujka 2015. u 11h u Galeriji Meštrović ...

Izvor: DalmacijaNews

U četvrtak 19. ožujka u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj bit će održani u 16h i predavanje dr.sc. Vita Balića o posebnim aspektima polifonije i fuge te u 17h koncert profesora Glazbenog odjela Umjetničke akademije: Ane Domančić, Jadranke Garin, Vesne Podrug, Mladena Grgića i gosta Jakova Jurića.

Učenici i studenti klavira Glazbene škole Josip Hatze i Umjetničke akademije u Splitu održati će zajednički koncert u petak 20.ožujka u 19 sati u dvorani Glazbene škole Josip Hatze.

U subotu 21.ožujka (330-ta obljetnica rođenja J.S.Bacha) u 17.30 sati, u Foyeru HNK Splitski virtuozi će pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka izvesti Suitu J.S.Bacha u h-molu za flautu, gudače i basso continuo BWV1067  te dva rijetko sviranih djela: Koncert za klavir i gudače u D-Duru KV107 W.A.Mozarta napisan na teme klavirske sonate Johanna Christiana Bacha i Koncert za dva klavira i gudače u C-Duru BWV 1061 J.S.Bacha. Kao solisti nastupaju pijanisti Olga Cinkoburova, Grigory Gruzman iz Weimara i asistent Daniela Barenboima iz Berlina Alexander Vitlin te slovenski flautist Marko Zupan također iz Berlina.

U nedjelju 22.ožujka u 19.30 sati u katedrali sv.Dujama bit će izvedene monumentalne Goldbergove varijacije J.S.Bacha u obradi za gudački trio. Nastupaju: violinist Dragan Radosavljević iz Berlina, violist Wladimir Kossjanenko i violončelist Mihovil Karuza.