Sveučilište u Splitu će klapsko pjevanje dignuti na višu razinu

Sveučilište u Splitu, Umjetnička akademija u Splitu, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Zaklada Ljubo Stipišić Delmata 28. travnja 2015. godine u 20 sati potpisat će u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu sporazum o međusobnoj suradnji u području visokog obrazovanja, znanosti i umjetnosti u okviru svojih zajedničkih interesa, a sve će biti popraćeno koncertom klapa. Suradnja će se odvijati na znanstvenim, umjetničkim i obrazovnim projektima te projektima unapređenja kvalitete nastave, studentskog i standarda zaposlenika u domeni kulture i umjetnosti, a koje su vezane uz klapsko pjevanje...

SURADNJA U PROMOCIJI GLAZBENE TRADICIJE

Izvor: Dalmatinski portal

Suradnjom će se obuhvatiti organizacija tribina, okruglih stolova, radionica i razgovora kroz djelatnost Sveučilišta, Akademije, Festivala Omiš i Zaklade, a u cilju predstavljanja programa i projekata klapskog pjevanja te razvoja kulture klapskog pjevanja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Poticat će se i unaprjeđivati kultura klapskog pjevanja među studentima i zaposlenicima Sveučilišta. U tehnički odgovarajućim prostorima Sveučilišta i Akademije održavat će se predstavljanja, promocije, natjecanja i nastupi klapa.

Festival dalmatinskih klapa Omiš

Navedeno je da će se predstavljati predstave i programi Festivala i Zaklade na mrežnim stranicama i drugim oglasnim mjestima Sveučilišta i Akademije, te da bi se trebala ostvariti suradnja u produkciji svih oblika klapskih glazbenih događaja s uključivanjem studenata i nastavnika u kreativne i produkcijske procese rada Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Zaklade Ljubo Stipišić Delmata.

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online