FDK: Klape Vinčace i Mriža pobjednici jubilarnog Omiša

Subota, 23. srpnja bio je dan velike završnice jubilarnog pedesetog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila za odličja se natjecalo 12 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: KRUNIK iz Kučina, KORDA iz Lumbarde, STINE iz Zagreba, KOŽINO iz Kožina, BOŠKET iz Zagreba, KAŠE iz Dubrovnika, FILIP DEVIĆ iz Splita, VINČACE iz Novog Vinodolskog, BUNARI iz Vodica, MRIŽA iz Splita,CONTRA iz Splita i ŠUFIT iz Splita. Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša osvojila je klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, ponovivši time prošlogodišnji rezultat. Srebrni štit osvojila je klapa Contra iz Splita, a Brončani štit osvojila je klapa Mriža iz Splita, dok je četvrto mjesto pripalo klapi Šufit. Prema ocjenama publike klapa Mriža "ulovila" je prvo mjesto, drugo klapa Bunari, a treće mjesto osvojila je klapa Contra..

ZAVRŠNICA 50. FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA U OMIŠU

Klape Vinčace i Mriža pobjednici jubilarnog Omiša

Izvor: FDK.hr

Bilo je to finale u kojemu smo čuli 10 ponajboljih klapa, odabranih kroz tri izborne večeri. Kroz program su nas vodili su Edita Lučić Jelić i Branko Uvodić.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo bilo je u sastavu: Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, Velebit Veršić, Ivana Tomić Ferić, Marijo Krnić, Marko Rogošić i Mojmir Čačija.

ZAVRŠNICA 50. FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA U OMIŠU

Svečanim vatrometom uz prisustvo Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na završnoj večeri muških klapa okončan je ovogodišnji jubilarni 50-ti Festival dalmatinskih klapa u Omišu.

Predsjednica je članovima klape Lučica iz Splita uručila odlikovanje Reda hrvatskog pletera kojim je odlučila odlikovati tu klapu za, kako je rečeno, osobite zasluge u promicanju dalmatinske klapske pisme i 50 godina djelovanja te klape u nepromijenjenom sastavu dok je klapi Ošjak iz Vela Luke uručila Povelju Republike Hrvatske kojom je odlikovala tu klapu za osobite zasluge u očuvanju glazbene kulture i klapskog pjevanja kao i 40 godina djelovanja klape.


NAJAVA

Završna večer muških klapa 50-tog FDK Omiš 2016.

Subota 23. srpnja dan je velike završnice jubilarnog pedesetog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu za odličja natjecat će se 12 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: KRUNIK iz Kučina, KORDA iz Lumbarde, STINE iz Zagreba, KOŽINO iz Kožina, BOŠKET iz Zagreba, KAŠE iz Dubrovnika, FILIP DEVIĆ iz Splita, VINČACE iz Novog Vinodolskog, BUNARI iz Vodica, MRIŽA iz Splita, CONTRA iz Splita i ŠUFIT iz Splita..

klapa contra

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, Velebit Veršić, Ivana Tomić Ferić, Marijo Krnić, Marko Rogošić i Mojmir Čačija.

Klapa Bunari, nagrade na FDK Omiš 2016.


"DALMATINSKI HAIKU" (2812. dio)

Nisan još
Bija iša u školu
I nisan curu...
Vidija golu.

~ Kad su počele Klape, bija san svite... šestogodišnje dite.


Ugo Matulić, Omišanin na "privremenom" radu u Amerikama

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online