Ženske klape Armorin i Neverin laureati jubilarnog Omiša

U prvoj večeri završnog natjecanja 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, u završnoj večeri ženskih klapa, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, najbolja je bila ženska klapa Armorin iz Zagreba koja je osvojila Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša. Drugo mjesto žirija i Srebrni štit osvojila je klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, a treće i Brončani štit klapa Teranke iz Pule. Prema glasovima publike okupljene na Trgu Svetog Mihovila, najbolja je bila klapa Neverin iz Kaštel Lukšića. Drugo mjesta prema glasovima publike osvojila je klapa Drača iz Mostara, a treće klapa Armorin. U finalnoj večeri ženskih klapa nastupilo je deset najboljih koje su svoje pravo izborile na izbornim večerima održanim od 7.- 9.srpnja, a večeras (subota) će se u muškom finalu za štitove i leute boriti 12 najboljih muških klapa..

Izvor: FDK.hr

Žensko "a capella" pjevanje, pokazala je to i ova večer, gotovo da je postalo ravnopravno muškom, ima masovnost, svoju publiku i posebnosti koje ga bitno izdvajaju od tradicionalnog poimanja dalmatinske pučke pjesme.

klape u omišu

Večeras, u subotu, je na Trgu sv. Mihovila, kao završna večer jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. na programu finale muških klapa.

Klapsko finale emitirati će se u izravnom HRT prijenosu s početkom u 21:00 sat.

Povezani članci

Who's Online

We have 178 guests and no members online