Zajednički nastup mladih omiških glazbenika i sarajevskih baletana

Dom Armije, kultno mjesto sarajevske glazbene scene, bio je dupkom punom, a pljesak se prolamao kao da gostuju berlinski simfoničari, a ne omiški učenici. Djelić je to atmosfere koja je vladala tijekom zajedničkoga koncerta Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić” iz Omiša i Osnovne muzičke i baletne škole “Novo Sarajevo” iz Sarajeva. Djeca iz dva grada, iz dvije države, nakon cjeJogodišnjih priprema, odvojenih, naravno, udružila su se u Jedinstveni međunarodni simfonijski orkestar mladih na sve čanom koncertu posvećenom interkulturalnoj toleranciji i sigurnom zalogu za ljepšu i sigurniju budućnost novim generacijama, a sve kroz prizmu glazbe kao univerzalnog jezika ljubavi. Različite nacije i religije, a iste note. Više od 60 instrumentalista iz Omiša i Sarajeva, predvođeno vrhunskim solistima, izvelo je djela glazbenih velikana kao što su Mozart, Bizet, Kander, Brahms, Strauss, Čajkovski.., piše Slobodna Dalmacija.

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

Jasminko Šetka, omiški glazbeni neimar, nije pak krio oduševljenje organizacijom, nastupom i ugođajem na samom koncertu.

- Ne događaju se ovakve stvari puno puta u životu, svi mi koji smo bili dio ove priče možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli i čemu smo i sami pridonijeli - veli Šetka.

Domaćini iz Sarajeva potrudili su se da učenici i profesori iz Omiša u svakom pogledu osjete puls bosanske metropole počevši od tople dobrodošlice, začinjene tradicionalnim jelima, preko obilazaka znamenitost grada, sve do prijemau u vijećnici gdje je dobrodošlicu mladim glazbenicima zaželjela pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje i kulturu Amina Deljković.