FDK: Klapa Oneum pobjednik Večeri izvornih napjeva

Večeri izvornih napjeva na Trgu Stjepana Radića u Omišu u nedjelju 30. lipnja  završio je prvi vikend 53. Festivala dalmatinskih klapa.  Putovanjem u neka stara vremena publiku odvelo je devet klapa redoslijedom – Salona (ž)-Solin, Žmul (m)-Omiš, Maraška (mj)-Zadar, Štridone (ž)-Štrigova, Kontrada (m)-Zadar, Komiža (mj)-Komiža, Oneum (m)-Omiš i  Muraj (m)-Zadar.
I premda je u pojedinim izvedbama možda i bilo nesavršenosti, svakako je, a to i jest bit, bilo iskonske zanesenosti izvornim napjevima, u tolikoj mjeri da se promatraču sa strane na tren dalo učiniti kako se vratio par desetljeća unatrag i uživa dok sluša pjev klape ispod prozora neke djeve. Rozeta sv. Petra otišla je, a tako su odlučili glasovi publike, domaćoj klapi Oneum koja ih je ‘kupila’ razigranom izvedbom napjeva ‘Dubrovačka serenada‘ i  ‘Pere se puten falijo‘. Time je klapa Oneum obranila prošlogodišnji naslov.
U pauzi večeri do odluke publike program su upotpunili mješovita klapa Komiža iz Komiže (o. Vis) i muška klapa Muraj iz Zadra.
Slijedeći vikend predstoji zanimljivo nadmetanje muških i ženskih klapa za ulazak u velike završnice, kroz tri izborne večeri.

FDK: Večer izvornih napjeva

Izvor: FDK.hr

Posljednjeg dana prvog vikenda 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2019. u nedjelju 30. lipnja 2019. sa početkom u 21 sat na Trgu Stjepana Radića (“mala pjaca”) održati će se Večer izvornih napjeva.

U neka stara vremena tradicijskih napjeva publiku će odvesti devet klapa, redoslijedom – Salona (ž) - Solin, Žmul (m) - Omiš, Timbar (m) - Selca, Maraška (mj) - Zadar, Štridone (ž) - Štrigova, Kontrada (m) - Zadar, Komiža (mj) - Komiža, Oneum (m) - Omiš i  Muraj (m) - Zadar koje će se boriti za nagradu publike. Naslov brani domaća muška klapa Oneum.

U pauzi večeri do odluke publike program će upotpuniti muška klapa Muraj iz Zadra i mješovita klapa Komiža iz Komiže (o. Vis).

Program će voditi Joško Bonaći.

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 417 guests and no members online