Izložba: Splitska.tiramola

11. izložbe fotografija mladih autora "Splitska.tiramola" otvorena je u utorak, 22. studenog u 20 sati u galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici. Organizator izložbe je Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal", a na raspisani natječaj prijavilo se rekordnih 128 autora mlađih od 30 godina, s fotografijama koje su redom snimljene u Splitu. Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je nagrađivani splitski fotograf Marijo Bašić. - Smatram da je ovo najbolja Tiramola do sada, digli smo sve na jednu razinu više. Mislim da je rekordnom broju prijava pridonijela naša retrospektiva koju smo u travnju imali u Staroj gradskoj vijećnici - kazala je naša sumještanka Maja Prgomet, jedna od organizatorica izložbe. Izložba je otvorena do 4. prosinca. Pogledajte je..

IZLOŽBA

Splitska.tiramola 2016

Izvor: Splitski portal
Foto: Duje Bonačić

- Rekordan broj autora poslalo je svoje radove, međutim izbor nije bilo toliko težak jer sam imao neki koncept prilikom odabira pa su poslani radovi išli tome u prilog. Izabrali smo 101 fotografiju velikog formata i brojne malog, najveći broj su autorice što je znakovito za ovaj grad. Više sam prostora dao autoricama i autorima čije fotografije nisu plod slučajnosti ili šetnjice gradom, već plod razmišljanja, neke ideje i razrade te ideje - kazao je autor postava izložbe, mladi splitski fotograf Marijo Bašić.

I ove godine 'Splitska tiramola' ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe prodavat će se na humanitarnom buvljaku 'A di si ti?' udruge MoSt ispred HNK, u sklopu kojeg se već 16 godina u prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine građana Splita.