Knjige: 'Tuđmanova baština' Nedjeljka Mihanovića

Tuđmanova baština"Tuđmanova baština" - knjiga hrvatskoga književnika i filologa te nekadašnjeg ministra i predsjednika Hrvatskog sabora dr. Nedjeljka Mihanovića predstavljena je u Splitu. Knjigu su objavili splitski ogranak Matice hrvatske i nakladnička kuća "Detecta" iz Zagreba. Svrha je ovih političkih eseja da se s povijesnom vjernošću i s poštovanjem prema činjenicama potisne sva ona zbrka zlobnih povijesnih krivotvorina jer, kako je istaknuto na predstavljanju, istinit i vjerodostojan profil predsjednika Franje Tuđmana postići će se tek onda, kada se bude izgrađivao na temelju autentične povijesne građe, a ne na tendencioznim, novinarskim kolumnama sumnjiva podrijetla... Valjda je mještanin Malog Rata u tome uspio ...


NOVA KNJIGA NEDJELJKA MIHANOVIĆA

Tuđmanova baština

Izvor: Izravno.com

Nedjeljko MihanovićNa predstavljanju u punoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa o "Tuđmanovoj baštini" govorili su predsjednik splitskoga ogranka Matice hrvatske Mario Mimica, prof. dr. Branimir Lukšić, nekadašnji splitsko-dalmatinski župan, novinar Josip Jović te autor.

"Motivi pisanja ove knjige bili su mi prije svega da se otkloni ta jedna lavina laži koja se kao neka magla po našim medijima stvorila oko prvog predsjednika Franje Tuđmana. Umjesto zahvalnosti za stvaranje hrvatske države, što je svakom narodu bitno, napisana je o njemu gomila neistina", rekao je Mihanović.

Istaknuo je također kako ovom knjigom želi da se otklone mnoge zablude o poimanju Tuđmana i države, hrvatskih branitelja i generala koji stradaju i danas.

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online