Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Hajdučka priča Ivana Gudelja i Blaža Duplančića predstavljena je i u Dugom Ratu"Hajdučka priča" Ivana Gudelja, nagrađena knjiga splitskog sportskog novinara i publicista Blaža Duplančića, u utorak je predstavljena i u Dugom Ratu, mjestu za kojeg Gudelja vežu uspomene na drage ljude i prijatelje Marinka Ivetića Mažu, Ivu Devčića, Marijana Kurbanovića, kao i na brojne druge sportske i profesionalne kontakte i prijateljstva sa igračima poniklim u našem Orkanu, od Mile Šolaje s kojim je Gudelj igrao u mlađim uzrastima Hajduka, Tonča Gabrića, Ante Rakele, Vatre Petrinovića,.. pa sve do Tome Ercega. "Hajdučka priča" ukoričena je priča o životu iznimnog nogometaša Ivana Gudelja koji se u 26 godini u naponu karijere zbog hepatitisa B morao ostaviti aktivnog bavljenja nogometom, priča je to o borbi za zdravlje, priča o vjeri i o vjeri u svoje snage, te priča o životu i karijeri poslije nogometa, Dakako, Gudelj se samo povukao na rub igrališta, postao je trener, završio fakultet, počeo raditi sa mladima, 14 godina je izbornik Hrvatskih kadeta, a u trenerskoj karijeri bio je i trener Hajduka u onom teškom periodu nakon Ćire i Debrecenske petarde ...


PROMOCIJA KNJIGE

"Hajdučka priča" privukla balunjere u kino

Piše i riše: Mladen Banović

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Gudeljeva i Duplančićeva knjiga priča je i o Hajdukovim uspjesima 80-ih godina. Na njenom predstavljanju Dugoraćanima uz autora i glavnog protogonista, skupu su se obratili Goran Tičić u ime organizatora, udruge "Tvornica" iz Dugog Rata, Mijo Grabovac, urednik i sportski novinar Slobodne Dalmacije, te legendarni trener "Hajduka" Stanko Poklepović.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Prisutni su potom uz male početne tehničke probleme s "hitrim" DVD-om i projektorom pogledali (ipak je ovo prva projekcija u novotvorenom kinu) video prilog s isječcima najpoznatijih golova kratke ali upečatljive Gudeljeve karijere.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Iako je već u 26. godini zbog teške bolesti bio primoran "objesiti kopačke o klin", Gudelj je stigao postati i ostati treći strijelac Hajduka u Europi, postati najmlađi reprezentativac bivše države (Miljan ga je beskrajno volio, za razliku od nekih kojima kao nadareni mladac u Hajduku, tada najbolji junior Europe, nije baš šmekao), zabiti neke presudne golove kako u Hajduku, tako i u reprezentaciji bivše države, te "ispisati" neke od najljepših stranica Hajdukove europske povijesti.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Lijepo je bilo vidjeti mlade Orkanove nade u klupskim trenirkama kako "gutaju" svaku riječ prisutnih. Mnogi nisu propustili prigodu  da se fotografiraju sa Hajdukovom igračkom legendom.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Lijepo je bilo vidjeti brojne Dugoraćane sa raznih adresa opet na jednom mjestu. Potpisnik ovih redaka nekako je očekivao bolji odaziv Orkanovih veterana, te pogotovo prvotimaca i juniora. Nije valjda da da im se poklopilo s treningom... No dobro, Uprava i treneri nisu propustili ovu prigodu.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino

No dobro, bit će prilike, zahvaljujući marljivim dugoratskim "Tvorničarima" kojima nitko ne brani raditi (u kulturi :-), da se opet oko Hajduka okupimo u novoobnovljenom kinu Dalmacija i da negdje pred kraj mjeseca svibnja zajedno pogledamo dokumentarni film o osvajanju Hajdukovog ratnog trofeja, Kupa u Beogradu 1991., autora Alena Orlića i Blaža Duplančića, filma koji ovih dana puni dvorane splitskog Cineplexxa.

Hajdučka priča privukla balunjere u kino
Hajdučka priča privukla balunjere u kino
Hajdučka priča privukla balunjere u kino

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online