Perić: Vidio sam oglas za natječaj TZ i odlučio se prijaviti..

Mladi Ivan Perić i njegov “The Heart of Adriatic“ osvojili su prvo mjesto na netom završenom Međunarodnom festivalu turističkog filma u Azerbajdžanu. “The Heart of Adriatic“ pozlaćen je s Golden Award kao najbolji promotivni turistički film na Baku International Tourism Film Festivalu. Hrvatski promo-film nastao je na inicijativu direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joška Stelle. Perić je na stranicama Turističke zajednice vidio oglas za natječaj i odlučio se prijaviti. Film je sniman na području županije krajem rujna i tijekom listopada 2013. godine ...

PROMOCIJA TURIZMA

Zbog filma Ivana Perića u Hrvatsku stižu novi turisti

Piše: Marko Njegić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Snimanje je trajalo oko dva tjedna. Sa mnom su na izradi filma sudjelovali snimatelji Marko Kapitanović i Dragan Kovačević. Budžet je bio nešto iznad 60 tisuća kuna – otkriva Perić, poznat i kao redatelj splitske komedije “Sveci“ koja bi uskoro trebala imati svoju premijeru.

Perić je snimljeni “The Heart of Adriatic“ poslao u Zagreb na Zagreb Tour Film festival i njegova direktorica Spomenka Saraga predložila je da ga proslijede u Baku.

- Konkurencija je bila dosta jaka, ostali filmovi snimani su s puno većim budžetom i većina prijavljenih dolazi iz poznatih turističkih destinacija kao što su Grčka, Austrija, Njemačka, Australija i sl. Sami autori ostalih turističkih filmova radili su do sada promotivne uratke za klijente kao što su Louis Vuitton, Jaguar, BMW... i većina njih radila je na filmovima kao što je “Before Sunrise“ itd. – govori Perić. Pobjeda njegova filma koji predstavlja Hrvatsku i Dalmaciju utoliko je još veća.

- Pobjeda je stvarno bila neočekivana, prije svega zbog velike konkurencije. Žiri su činili filmski stručnjaci iz Turske, Rusije, Azerbajdžana, Austrije i Spomenka Saraga iz Hrvatske. Svakako nam je drago da je film dobio nagradu i da su hrvatske ljepote prepoznate u svijetu. Ostali autori čestitali su na pobjedi i rekli su da ih se film jako dojmio. Raspitivali su se o samom filmu, kao i destinacijama na kojim je sniman, publika također. Pokazali su velik interes za Hrvatsku, iako neki koji dolaze iz dalekih zemlja kao što su Bangladeš i Laos nikada prije nisu čuli za Hrvatsku, sada su izrazili želju da je posjete

Ivan Perić.

Baku - spoj Europe i Azije

Baku je dosta specifičan grad. Mjesto na kojem se spajaju Europa i Azija, prošlost i budućnost. S jedne strane su zgrade srednjoeuropskog tipa, a s druge napravljene u stilu Bliskog istoka i Azije. Također ima puno modernih građevina koje izgledaju kao iz Dubaija, a pored njih se nalaze stari hramovi.

Sam grad nalazi se 28 metara ispod mora na obali Kaspijskog jezera i svakako je zanimljiva destinacija za posjet, s mnoštvom raznovrsnih i zanimljivih detalja - prenio je dojmove Perić.

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online