Art kinoteka Kamena Klupa CZK Omiš predstavlja

Ne zanima Vas baš Liga Prvaka? Umjesto sraza nogometnih zvijezda Barcelone i Borusije više Vas zanimaju pustolovine latin lovera Javiera Bardema s Vicky i Cristinom u Barceloni. Ako je tako onda će Vas možda zanimati večerašnji filmski program Art kinoteke "Kamena Klupa" CZK Omiš.
U utorak, 17.9.2019. u 18 h kada će se u dvorani Ilirskog sjemeništa na Priku prikazati obiteljski film, komedija "Stanio i Olio" redatelja Jona S. Bairda i s John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Nina Arianda u glavnim ulogama. Na velikom ekranu u dvorani Ilirskog sjemeništa na Priku oživljava istinita priča o najvećem holivudskom komičarskom duetu – Stanliju i Oliju!
U 20 h slijedi nam obiteljski film, drama,"Julieta" proslavljenog redatelja Pedra Almodovara s Adriana Ugarte, Rossy de Palma i Michelle Jenner u glavnim ulogama. Novi je to film španjolskog oskarovca gdje se on vraća svojim korijenima, a to su ženski problemi!
Kratke sinopsise oba filma potražite u nastavku članka. Ulaznica? Cijena ulaznice je popularnija od one za gledanje gurača lopte i teatralna simuliranja na zelenom travnjakui. Ulaznica iznosi kao velika kava s hladnim mlijekom u kvartovskom kafiću. Svega 10 kuna.

STANIO I OLIO

Žanr: Komedija
Trajanje: 98 min.
Zemlja: Velika Britanija
Redatelj: Jon S. Baird
Scenarist: Jeff Pope
Uloge: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Nina Arianda

KRATKI SINOPSIS

Po prvi puta na velikom ekranu oživljava istinita priča o najvećem holivudskom komičarskom duetu – Stanliju i Oliju! Steven Coogan i John C. Reilly tumače ove dvije jedinstvene filmske ikone u srdačnoj priči o onome što će u konačnici postati oproštajna turneja ovog nezaboravnog para. Premda je zlatna era njihovih nastupa davno iza njih, Stanlio i Olio upuštaju se na turneju po Britaniji i Irskoj. Unatoč pritisku užurbanog rasporeda i uz podršku svojih odanih supruga Lucille (Shirley Henderson) i Ide (Nina Arianda), ljubav dvojice komičara prema nastupima kao i odanost koju osjećaju jedan prema drugome pomoći će im da izdrže sve prepreke i zauvijek osiguraju mjesto u srcima svoje uvijek vjerne publike.

NAGRADE:
3 NOMINACIJE ZA PRESTIŽNU BRITANSKU NAGRADU BAFTA
Najbolji britanski film godine
Najbolji glumac (Steve Coogan)
Najbolja maska
NOMINACIJA ZA NAGRADU ZLATNI GLOBUS
Najbolji glumac u mjuziklu ili komediji (John C. Reilly)
 

JULIETA

Žanr: Drama, Obiteljski
Trajanje: 99 min.
Zemlja: Španjolska
Redatelj: Pedro Almodovar
Uloge: Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Michelle Jenner

KRATKI SINOPSIS

Julieta živi u Madridu sa svojom kćerkom Anitom. Obje tiho pate zbog gubitka Xoana, Anitinog oca i Julietinog supruga. Međutim tuga ne zbližava ljude nego ih razdvaja. S napunjenih 18 godina, Anita napušta majku, bez riječi objašnjenja. Julieta je pokušava pronaći na sve načine, ali sve što otkriva jest to da svoju kćerku uopće ne poznaje.

Novi film španjolskog oskarovca Pedra Almodovara gdje se on vraća svojim korijenima, a to su ženski problemi!

CRTICA O REDATELJU

Rođen je 25. rujna 1949. godine u Calzada de Calatrava, španjolski redatelj Pedro Almodóvar postao je međunarodno priznati autor koji je režirao brojne filmove, a neki od njih bili su kontroverzni. Nakon hita „Žene na rubu živčanog sloma“, Almodóvar je osvojio Oscara za filmove „Sve o mojoj majci“ i „Pričaj s njom“. Njegovi noviji filmovi uključuju naslove kao što su „Volver“, „Slomljeni zagrljaji“ i „Putnici ljubavnici“.

Povezani članci

Who's Online

We have 96 guests and no members online