Art kinoteka Kamena Klupa: Mlada Astrid

Art kinoteka Kamena Klupa Centra za kulturu Omiš u ugodno klimatiziranom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 10.3. u 20 sati prikazuje po popularnoj cijeni od svega 10 kuna švedski biografski film "Mlada Astrid".
Kratki sinopsis: Kada je švedska književnica Astrid Lindgren bila veoma mlada, dogodilo se nešto što je duboko utjecalo na nju. Ta mješavina čuda i nesreće oblikovala je cijeli njen život. Taj događaj ju je preoblikovao u jednu od najinspirativnijih žena našeg doba, u pripovjedačicu koju je cijeli svijet zavolio. Ovo je filmska priča redateljice Pernille Fischer Christensen o trenutku kada je mlada Astrid, usprkos  vremena u kojem živi i religioznog odgajanja, odlučila odbaciti društvene norma i slijediti svoje srce. Film prati rane godine švedske spisateljice, Astrid Lindgren, treće najprevođenije spisateljice dječjih knjiga, koja je napisala više od stotinu knjiga, uključujući i legendarnu uspješnicu "Pipi Duga Čarapa".

U 18 sati na istom mjestu prikazati će se i dječji film "Jim Gumb i strojovođa Lukas" nastao je prema istoimenom romanu prvijenacu danas slavnog njemačkog pisca za mlade Michaela Endea.