Iz Regije..

Nevrijeme urušilo dio krova omiškog 'Omiala'

Omial u OmišuPod teretom snijega i leda, te zbog udara orkanske bure, u subotu se urušio dio krova na jednoj od proizvodnih hala Omiala u Omišu. - Na sreću, dogodilo se to u vrijeme vikenda kada pogon ne radi, pa nitko nije ozlijeđen. No, problem je vrlo ozbiljan i poduzimamo sve da se nastala šteta što prije sanira. Na žalost, u tome nas onemogućava jaka bura, pa strahujemo da se i drugi dio krova ne uruši i padne navrlo vrijedne strojeve. U ovom trenutku šteta se procjenjuje, pa još nije moguće kazati kolika je, kazao je za Slobodnu Dalmaciju Matjaž Corjup, direktor Omiala, koji je, ujedno, i direktor šibenskih tvornica aluminija ...

Piše: Marijan Džambo, Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Snježno nevrijeme u subotnje je jutro bez krova nad glavom ostavilo radnike omiškog “Omiala”. Srećom, ozlijeđenih, zbog neradnoga vikenda, nije bilo, pa je i potencijalna tragedija izbjegnuta. Čelni ljudi ovoga renomiranog prerađivača aluminija jučer nisu bili raspoloženi za izjave, no i golim je okom vidljivo da je pričinjena šteta velika.

urušeni krov Omiala

 

Bez krova je ostala središnja hala u kojoj za radnih dana boravi oko dvadesetak djelatnika od kojih su mnogi u nedjelju došli vidjeti što im je ostalo od radnoga prostora. Ni razgovor s novinarima nije im teško pao, iako, za svaki slučaj, nisu s imenima željeli u javnost.

- Hvala Bogu što je bila subota, bolje je i ne misliti što bi se dogodilo neki drugi dan - kažu nam radnici, dok u nevjerici kroz nastalu rupu pogledavaju prema nebu.

Prema prvim procjenama, pod snijegom se urušilo oko 500 četvornih metara aluminijskoga krova, no proizvodnja, uvjeravaju nas radnici, neće biti zaustavljena.

- Nema stajanja, narudžbe se moraju ispoštovati, nadamo se samo da će se vjetar smiriti jer nam je on još i veća opasnost od snijega - tvrde radnici.

Da opasnost nije prošla, upozorava i svod susjedne hale koji se opasno ulegnuo, pa su i novinari zamoljeni da kroz taj prostor doslovno protrče.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and one member online

  • admin