Iz Regije..

Omiš: Prošla razmjena sa 'Zdencem' u Ribnjaku

studanac omišOporba im ovaj put nije mogla ništa. Omiški HDZ-ovci stisnuli su redove, pregrupirali se te danas uspješno nastavili, pa još uspješnije okončali, prije 10 dana prekinutu sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj je najvažnija točka dnevnoga reda bila razmjena gradskog zemljišta u četvrti Ribnjak s tvrtkom “Zdenac”. Odluka je izglasana velikom većinom, a oporbenjacima nije preostalo ništa drugo nego da žučno negoduju. Odlazak sa sjednice im, naime, ovaj put nije imao smisla jer je vladajuća partija imala dovoljno vijećnika da i bez njih amenuju transakciju s tvrtkom obitelji Milavić, najpoznatijom kao vlasnicima trgovačkog lanca “Studenac” ...

OMIŠ, GRADSKO VIJEĆE

Prošla razmjena sa 'Zdencem' u Ribnjaku

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Ova odluka nije samo štetna za grad i donosi se pod čudnim okolnostima. Dovoljno je samo vidjeti izvješće sudskoga vještaka za geodeziju, pa da vam sve bude jasno. Taj "nadrivještak", jer ne znam kako ga drukčije nazvati, prvo je 21. srpnja donio ocjenu kako su nekretnine koje razmjenjujemo približno iste vrijednosti, da bi samo dva dana kasnije promijenio mišljenje i donio novu procjenu prema kojoj je Grad Zdencu”, uz parcelu, dužan dati i 500.000 kuna. Baš me zanima po čijem je naređenju to učinio - u ime kluba oporbenih vijećnika pobunio se HNS-ovac Ivan Pajdek.

ivan pajdek

Ovlašteni sudski vještak za geodeziju Neven Kovačić procijenio je da 378 četvornih metara zemljišta u vlasništvu Grada vrijedi 128.520 eura, dok, prema njegovu mišljenju, 677 kvadrata u vlasništvu “Zdenca” vrijedi 189.560 eura.


‘Ispriku nećete dobiti!’

Opozicionarima smeta i što Grad u zamjenu za građevinsko zemljište dobiva teren na kojemu će biti pristupni put, koji će ionako, kako su primijetili, služiti samo Milavićevoj tvrtki.

gradsko vijeće omiša

HDS-ovac Marin Matovac ustvrdio je kako je čak i spreman dignuti ruku za odluku koja će Gradu donijeti kratkoročnu štetu, a dugoročno dobro, no brine ga što, kako je rekao, Milavić puno toga u Omišu kupuje, a malo gradi.

Gradonačelnik Ivan Škaričić, spokojan zbog osiguranog kvoruma, nije se previše miješao u raspravu, tek je Pajdekovo izlaganje nazvao znanstvenom fantastikom.

Sanja Mandić, gradska referentica za imovinsko-pravne poslove, pojasnila je kako je razmjena zemljišta bila nužna jer poznati poduzetnik bez dodatnih 378 četvornih metara ne bi mogao izgraditi planirani hotel.

Na samom početku sjednice prisegu je, umjesto nedavno preminulog vijećnika Nene Lučića, položio Ivan Buškain (HDZ).

gradsko vijeće omiša

Oporba je od predsjednika Gradskoga vijeća dr. Zvonka Močića zatražila ispriku zbog javno iznesenih objeda da su na prošlom zasjedanju inscenirali prekid sramotno iskorištavajući smrt kolege iz redova HDZ-a.

Nakon tog njihova zahtjeva u vijećnici je nastala opća galama, koju je, nakon nekoliko mučnih minuta, gromkim povikom - 'dosta!' - prekinuo dr. Močić.

- Raspravu prekidam, a ispriku nećete dobiti! - zaključio je vidno iznervirani predsjednik Gradskoga vijeća.

Povezani članci

Who's Online

We have 389 guests and no members online