Iz Regije..

Inicijative: Omišani za Omišane

Omišani za OmišaneUdruga "Volim Omiš" pokrenula je inicijativu "Omišani za Omišane". Radi se o prikupljanju pomoći za sve stanovnike Omiša i sela u zaleđu koje je ova kriza pogodila da sami više ne znaju kako preživjeti. Prikupljaju se namirnice s dugim rokom trajanja (sva konzervirana hrana, suhomesnati proizvodi, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenine, sirupi itd...), prikupljamo i srestva za čiščenje, osobnu higijenu, medicinske i ostale potrepštine..

OMIŠANI ZA OMIŠANE

Piše: Ivan Kujundžić
Izvor: Ivan Kujundžić Facebook profil


Inicijativa "Omišani za Omišane" je plod suradnje udruge "Volim Omiš", GSS-a koji nam je omogučio prostor za skladištenje namirnica i dostavu istih, P.D Imber koji također sudjeluje u dostavi paketa i prikupljanju namirnica, Molitvene zajednice Božanskog Milosrđa Omiš koja radi veliki posao prikupljanja, skladištenja i pakiranja paketa potrebitima. Zahvaljujem svima na nesebičnoj i brzoj suradnji!!

omiš

Ovim putem pozivamo sve građane i sve zaniteresirane koje žele pomoći da to mogu napraviti utorkom, četvrtkom i subotom od 15 - 17h u prostorima GSS-a na autobusnomkolodvoru na Priku. Krećemo sa prikupljanjem od 06.12 četvrtak.

U suradnji smo za mjesnim odborima Općine Omiš tako da iz prve ruke saznajemo kome je pomoć zbilja potrebna. Isto tako ako netko zna kome je potrebna pomoč neka se slobodno javi na sljedeći kontakt broj.

Pozivam i one koji trebaju pomoć neka nam se bez ustručavanja jave na mobitele broj 095 90 68 544 (Ivan) i 091 18 63 494 (Anita)! Svi vaši podaci ostaju poznati samo udruzi "Volim Omiš".

omišIskoristio bih ovu priliku da Vas priupitam ima li netko ili znate da da netko ima nekakav stari ormar a da mu više ne treba, police bilo kakve vrste za uređenje prostora. Treba nam nešto na što možemo odlagati i slagati namirnice.

Utorak ujutro bi nam trebalo 10 jačih osoba da malo namjestimo i učvrstimo kućicu koju nam je dao GSS. Sutra vam javim u koliko sati. Kontaktirajte me na mob.

Ovo je inicijativa koja se već ostvaruje, a sada je pitanje samo hoće li se održati. Mislim da se može pretvoriti u nešto veliko i da zbilja možemo pomoči. To ovisi samo o nama i našoj želji da pomognemo.

Veliki je uspjeh što su se četiri udruge koje nemaju puno zajedničkog uspjele udružiti i zajedno napraviti nešto na dobrobit najpotrebnijih.

Ima nas već 1.800 u grupi na fejsu. Uff koliko je to konzervi !!!

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online