Iz Regije..

I Omiš planira graditi novi Vatrogasni dom

Omiški vatrogasciPovodom Dana vatrogasaca, blagdana Sv. Florijana, gradonačelnik Grada Omiša Ivan Škaričić primio je pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Omiša, Kučića i Gata. Razgovarali su o poteškoćama na koje vatrogasci nailaze u svome poslu, a gradonačelnik Škaričić im je zahvalio na požrtvovnosti te brzim i učinkovitim intervencijama. Razgovaralo se i o novom vatrogasnom domu u Omišu, za čiju gradnju će se, kao i za novi vatrogasni dom u Dugom Ratu pokušati dobiti sredstva EU fondova ...

Izvor: Omis.hr

Financiranje vatrogasne djelatnosti ostaje na razini iz prethodne godine. Naime, Grad Omiš financira redovnu djelatnost te pojačanu sezonsku u ukupnom iznosu od 2.610.000,00 kuna godišnje.

Gradonačelnik je istakao kako je veoma važno da budu dobro opremljeni i obučeni jer, naročito u ljetnim mjesecima imaju mnogo intervencija kada su im zdravlje i život ugroženi.

Na kraju, gradonačelnik im je čestitao blagdan Svetoga Florijana, njihovog zaštitnika sa željom da imaju što manje intervencija.

Omiški vatrogasci

Povezani članci

Who's Online

We have 109 guests and no members online