Iz Regije..

Gradskim vijećem Omiša će ravnati dr. Zvonko Močić (HDZ)

Zvonko MočićIvan Škaričić, nekoć najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj, sasvim se povukao u političku sjenu te će u idućem četverogodišnjem razdoblju biti tek običan član omiškoga Gradskoga vijeća, dok će predsjedničku dužnost, o kojoj je Škaričić zadnjih dana intenzivno razmišljao, i nadalje obavljati njegov stranački kolega Zvonko Močić. HDZ-ovci su, zanimljivo, zakasnili na jučerašnju konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća, pa nisu odslušali ni hrvatsku himnu, no stigli su ipak na vrijeme da potvrde svoju većinu u omiškome parlamentu, te da s devet članova, naspram oporbenih osam, zauzmu sve čelne pozicije u omiškoj vlasti. Izuzevši one gradonačelničke ...

OMIŠ

Gradskim vijećem Omiša će ravnati dr. Zvonko Močić (HDZ)

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Gradsko vijeće OmišIzuzevši one gradonačelničke koja je - premda čovjek ima samo dva od 17 vijećnika, što je valjda nezapamćen slučaj čak i za hrvatske demokratske prilike - pripala nezavisnome kandidatu dr. sc. Ivanu Kovačiću, koji je, podsjetimo, u drugome krugu nadoknadio zaostatak za imenjakom Škaričićem od čak 27 posto, da bi u konačnici slavio sa samo 72 glasa razlike.

Znakovito je da je za predsjednika Gradskoga vijeća (jednoglasno) izabran dr. Zvonko Močić, koji je, ne samo u proteklome mandatu, sjednice vodio na rijetko tolerantan način, dopuštajući opozicionarima žestoke udare na gradonačelnika, nego je u izbornoj noći bio jedini viđeniji HDZ-ovac koji je smogao snage čestitati pobjedniku Kovačiću i njegovim dogradonačelnicima Ivi Tomasoviću i Stipi Mekiniću.

Za dopredsjednike Gradskoga vijeća izabrani su Tihana Barišić (HDZ) i Neven Lelas (Nezavisna lista Ivana Kovačića), dok je Mile Kovačić (HDSD) svoj mandat prepustio stranačkome kolegi Filipu Jurjeviću.

Konstituirajuća sjednica omiškoga Gradskoga vijeća bila je izravno prenošena preko interneta, a s tom praksom će se nastaviti i ubuduće. Snimku sjednice možete pogledati u donjem video prilogu.

Povezani članci

Who's Online

We have 282 guests and no members online