Iz Regije..

Dobročinitelji: Klub iz susjednog grada donedavno financirali s 100.000 kn godišnje

U Gradu Omišu od svih sportskih klubova koji se financiraju iz gradskog proračuna NK Poljičanin iz Srinjina, koji nije sa područja Grada Omiša bio je četvrti po iznosu davanja sa iznosom od 100 000 kuna (sto tisuća!) godišnje. Ispred njega su po dotacijama iz proračuna bili samo NK Omiš i muški i ženski košarkaški klub. Prvi sljedeći sportski klub je više od dvostruko ispod njih, ili točnije 35-40 000 kuna. Čak i oni s državnim prvacima u mlađim kategorijama koji su dobivali i desetak puta manje ...

"DOBROČINITELJI" S UŠĆA CETINE

Izvor: Facebook stranica Grada Omiša

Kada tome pridodamo i kulturne udruge sa područja Grada, više se izdvajalo samo za Festival dalmatinskih klapa a svi ostali su daleko ispod. Netko tko nije klub sa područja Omiša je, ponavljam, dobivao 100 000 kn iz gradskog proračuna.

Našlo se par "dobročinitelja" koji su našli shemu da preko tzv prijevoza na trening uzimaju iz proračuna tolike iznose. Usput prema našim informacijama od nekih roditelja, djeca su plačala 200 kuna mjeseče članarine za treninge.

Mi se pitamo što je sa ostalom djecom sa područja Grada koja treniraju neki sport u Omišu ili Splitu. Jesu li oni u neravnopravnoj situaciji? Koji to grad plaća klubovima prijevoz na trening? Za te stvari bi bio malo i državni proračun.

Ne žalimo niti malo što više ne izdvajamo 100 000 kuna za NK Poljičanin, jer je to novac koji je preko kluba išao vjerovatno nekolicini Vas, a sada ste ostali bez toga. Nema ništa gore od ostvarivanja svojih privatnih interesa pod izlikom pomoći djeci, siromašnima i bolesnima.

Mi se želimo ispričati svim sportskim klubovima sa područja Grada Omiša, svim kulturnim udrugama sa područja Grada Omiša, kojima smo smanjili izdavanja iz proračuna ili kojima nismo bili u mogućnosti ispuniti određene dodatne zahtjeve mimo plana proračuna jer nismo imali novca zbog raznoraznih dobročinitelja ovoga grada koji su se prvo trebali namirit, a sada su glasni kada im se špina zatvorila.

Nije problem u tome što ste možda izvlačili veliki novac, već što u tome ne vidite ništa loše i tražite još. Svima Vama dobročiniteljima Grad Omiš želi sve najbolje, ali što dalje od proračuna Omiša.

Povezani članci

Who's Online

We have 348 guests and no members online