Iz Regije..

'Maratonsko' Gradsko vijeće: Nije prihvaćeno financijsko izvješće Dražana Mladina

Omiško gradsko vijećeTaktika "iscrpljivanja protivnika" isplatila se omiškome gradonačelniku Ivanu Kovačiću, koji je, unatoč tome što u Gradskome vijeću ima manjak ruku u odnosu na većinski HDZ, uspio postići da doslovno sve njemu bitne odluke budu donesene. O neprihvaćanju financijskog izvješća Dražana Mladina, odnosno neminovnom padu ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa, već smo pisali, no to je bio samo zvučni konac, iliti točka na “i” "maratonske" sjednice gradskog vijeća, podijeljene u čak 18 točaka ...

TAKTIKA ISCRPLJIVANJA NA GRADSKIM SJEDNICAMA

Ivanu Kovačiću i glas HDZ-ova dr. Močića

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija  
Izvor: Slobodna Dalmacija


Umor i dekoncentracija HDZ-ovih vijećnika, prouzročeni petosatnim zasjedanjem, najbolje su se vidjeli kad su iznenadnim odlaskom Ivana Škaričića (neodgodive poslovne obveze) ostali doslovno obezglavljeni, posljedično neusklađeni, što je Kovačić, koji u Vijeću ima samo dva spram njihovih devet vijećnika, iskoristio da ih matira s nekoliko laganih poteza.


Kovačiću i HDZ-ovi glasovi

S obzirom na to da ih je nemoguće sve opisati, izdvojit ćemo samo najvažnije. A najvažnije je svakako to što je predsjednik Vijeća dr. Zvonko Močić još jednom okrenuo leđa svojim stranačkim kolegama iz HDZ-a.

Prvo se, podsjetimo, usprotivio prosinačkom rušenju vlasti preko neizglasavanja proračuna, da bi sada, kada se odlučivalo o novom ugovoru između Grada i tvrtke “Zdenac” u vlasništvu obitelji Milavić, digao ruku, ne mareći što su je svi ostali HDZ-ovci bili spustili.

Ugovorom se Grad obvezao Milavićima do 1. siječnja 2015. godine vratiti dug od 200.000 eura, uz šest posto kamate, koja je bila uvjet da se rok vraćanja prolongira, dok su HDZ-ovci, predvođeni Škaričićem, za čije je vladavine dug i nastao, žestoko inzistirali na tome da se to ne čini, odnosno da se, kako su tvrdili, ne pogoduje poznatom poduzetniku.

Na taj su način de facto potvrđene i gradske ćakule prema kojima se raspalo nekoć veliko prijateljstvo između Škaričića i Josipa Milavića.

Posebno je zanimljivo bilo prilikom glasovanja o Prijedlogu odluke o izradi izmjena i dopuna odluke o donošenju Urbanističkoga plana uređenja Punte, jer su HDZ-ovi vijećnici, budući daje to praktički njihov UPU, bih primorani glasati za, dok su svi ostali, izuzev Kovačićeva dvojca, bili protiv. No, HDZ-ovi glasovi Kovačiću su bih dovoljni za prolaz.


Ništa od međustranačkog vijeća

Ipak, ono najbizarnije dogodilo se s inicijativom koju je podnio Gradski odbor SDP-a. Njihova je, naime, bila ideja da se u Omišu osnuje međustranačko vijeće, a propala je tako neslavno da su protiv nje, izuzev predlagačice Irene Zečić, bili doslovno svi vijećnici.  Pa čak i prekaljeni SDP-ovac, negdašnji predsjednik omiškog ogranka te stranke Jozo Kovačić.

Jednoglasje je vladalo i pri objavi novog natječaja za prodaju Autobusnoga kolodvora, pri čemu je cijena, jer se nitko nije javio na prvi natječaj, s 1.979.000 eura spuštena na 1.721.000 eura.
 

Neuvršten Barišićev prijedlog da Gradsko vijeće odmah u Omiš pozove organizatore Ultre

Nakon što je Bol, odnosno tamošnji općinski vijećnici, odbio ugostiti ovogodišnji Ultra Beach Party, kao ekskluzivni ogranak Ultra Europe festivala, koji se i ove godine održava u Splitu, reagirao je omiški gradski vijećnik Ivan Barišić.

Uoči usvajanja dnevnoga reda predložio je predsjedniku Gradskoga vijeća Zvonku Močiću da stavi na glasovanje njegov prijedlog da se u dnevni red uvrsti točka pod kojom bi se raspravljalo o mogućem ugošćavanju Ultre na omiškoj plaži, no bio je glatko odbijen.

Močić je Barišića uputio da svoju inicijativu izravno predloži gradonačelniku Ivanu Kovačiću, pa da se materijal eventualno pripremi za iduću sjednicu.

Povezani članci

Who's Online

We have 178 guests and no members online